WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN HOOPT OP GOEDKEURING MILJOENEN VOOR CENTRUM

VLAARDINGEN- De Vlaardingse gemeenteraad rekent op instemming door de Provincie met de investering van 2,6 miljoen euro in de binnenstad. Gisteravond is gekozen voor een plan waarin alleen wordt gewerkt met de bedragen die in 2018 al zijn vastgestelde in het centrumplan ‘De Binnenstad Centraal’. Door af te zien van een toevoeging van nog eens 1,1 miljoen euro voldoet het plan aan de financieel eisen van de Provincie, nu de gemeente onder preventief toezicht staat.

Eigenlijk wilde het stadsbestuur in totaal 4,1 miljoen euro uittrekken voor het centrum, maar de Provincie heeft al laten doorschemeren dat het plan in dat geval zeker wordt afgekeurd, omdat het uitgeven van extra geld bij een financieel tekort alleen mag indien het echt onvermijdelijk is.

Door het preventief toezicht staan alle besluiten van de raad waaraan extra uitgaven gekoppeld zitten, ter discussie. Hierbij kijkt de Provincie of de uitgaven ‘onvermijdbaar en onuitstelbaar’ zijn. De formele toetsing door de Provincie begint pas nu het financieel afgezwakte plan voor de binnenstad door de gemeenteraad is goedgekeurd.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *