Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VLAARDINGEN HEEFT VEILIGHEIDSPLAN VREUGDEVUREN NIET GELEZEN’

VLAARDINGEN- Het uitgebreide veiligheidsplan voor de terugkeer van een vreugdevuur in de Vlaardingse Marktbuurt is niet gelezen door raadsleden en burgemeester Bert Wijbenga (VVD). Die indruk hebben de organisatoren van de beoogde kerstboomverbranding tijdens de jaarwisseling op de Broekweg. ‘Wij hebben een totaal van nul vragen of opmerkingen ontvangen over het plan. Het lijkt er hierdoor op dat ons plan totaal niet is meegenomen in het besluit’, concluderen de organisatoren.

Wijbenga heeft al herhaaldelijk aangegeven geen vreugdevuren toe te staan in Vlaardingen, omdat hij de situatie onveilig vindt. Een ruime raadsmeerderheid steunt die opstelling van de burgemeester. De organisatoren in de Marktbuurt beroepen zich op het beleid in de gemeenten Den Haag en Delft waar op advies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) komende jaarwisseling weer vuren zijn toegestaan.

De vuren worden in de regio Haaglanden benaderd als een publieksevenement met grote veiligheidsrisico’s. Door gebruik te maken van een vergunningentraject voor evenementen kunnen heldere voorschriften gegeven worden, is er mogelijkheid tot inspraak en kan de gemeente zich ervan vergewissen dat de organisatoren in staat zijn de verantwoordelijkheden te dragen. Vervolgens moeten de gemeenten, zoals gebruikelijk bij grote publieksevenementen, hier ook op handhaven.

De gemeente Vlaardingen heeft in 2018 een enquête gehouden de Marktbuurt waarbij de meerderheid de vragen over het vreugdevuur positief heeft beantwoord. De vragen in de enquête over het vuurwerk zijn wel door een meerderheid negatief beantwoord.

1 reactie op “‘VLAARDINGEN HEEFT VEILIGHEIDSPLAN VREUGDEVUREN NIET GELEZEN’

  1. Ik zie in dit artikel het woord kerstboomverbranding, dat is de oorsprong en daar kan niemand iets tegen hebben mits het geen plestiekken kunsbomuh zijn. De stapels pallets zo hoog als een flatgebouw die jaarlijks op diverse plekken worden verbrand hebben hier niets mee te maken. Kinderen in de leeftijd waarin fikkie stoken normaal is zijn niet in staat om dergelijke torenflats te bouwen en diegenen die dat wél kunnen en doen zijn net zo’n beroerde aanwinst voor de maatschappij als Pjotr en Abdoelala.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *