Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VLAARDINGEN HEEFT GEEN WIJKCONCIËRGES NODIG’

VLAARDINGEN- Burgemeester en wethouders van Vlaardingen gaan helemaal niets doen met het advies van de fractie Boers (fB) om wijkconciërges aan te stellen als wapen tegen verloedering en afval op straat. In de Zuidbuurt (Westwijk) en de Babberspolder Oost zijn al sociale wijkmeesters actief en in dienst van verhuurder Waterweg Wonen. Wat het gemeentebestuur betreft volstaat de inzet van deze wijkmeesters. Bovendien is er geen geld of personele ruimte beschikbaar voor wijkconciërges, maar het staat de gemeenteraad vrij om met een voorstel te komen en de financiële middelen voor de eventuele wijkconciërges. Dat krijgt de fB te horen in antwoord op schriftelijke vragen.

De bende op straat is een van de grootste ergernissen van stadsbewoners, maar geen makkelijk op te lossen probleem, erkent de fB. De fractie stelt: ‘De strijd tegen het dumpen van huisvuil naast de containers en het zwervende huisvuil vraagt zodoende om andere kijk naar oplossingen.

Rotterdam is in 2010 gestart met het inzetten van een wijkconciërge, inmiddels werken er 27 wijkconciërges die sindsdien het eerste aanspreekpunt zijn in de wijk. De wijkconciërge is in dienst bij de gemeente of een woningbouwcorporatie en werkt vanuit een gebouw in de wijk en houdt in de gaten of een wijk, schoon, heel en veilig is. Hij of zij heeft contact met woningcorporaties, politie, handhavers, gebiedsnetwerkers en andere partijen in de buurt.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *