Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN HEEFT BEWUST AFVALBAKKEN VERWIJDERD

VLAARDINGEN- Op korte termijn gaan winkeliers, NederlandSchoon en de gemeente aan de slag met een publieksactie om zwerfafval beter te bestrijden in Vlaardingen, niet alleen door afvalbakken op tijd te legen, maar ook door zwerfafval bij de bron aan te pakken. Dat alles krijgt ONS.Vlaardingen te horen in antwoord op schriftelijke vragen.

De partij heeft vragen gesteld over de vele overvolle prullenbakken in het centrum en het verwijderen van bakken op diverse locaties in de stad. Het gemeentebestuur laat weten dat de meester afvalbakken conform de reguliere frequentie worden geleegd. In het Centrum, het Oranjepark, ‘t Hof en de Maasboulevard worden de afvalbakken op zaterdagmiddag en zondag daarnaast extra geleegd. In de wijken Centrum en Zuid-Oost wordt dit legen gedaan door Irado, in de rest van de wijken gebeurt dat door Stroomopwaarts.

Het stadsbestuur geeft in de beantwoording aan dat samen met NederlandSchoon naar de locatie van afvalbakken in het Centrum gekeken is waarbij de conclusie was dat er veel afvalbakken stonden, maar niet op de juiste plekken. Naar aanleiding daarvan zijn er in het Centrum afvalbakken weggehaald en nieuwe afvalbakken geplaatst op meer strategische plaatsen. De nieuwe afvalbakken zijn groter dan de oude afvalbakken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *