WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN GRIJPT NAAST POT GOUD DOOR SCHIEDAMSE ROUTE

VLAARDINGEN- Het adviesbureau dat een miljoenensubsidie heeft binnengesleept voor woningbouw op Schieveste in Schiedam heeft buurgemeente Vlaardingen geen geluk gebracht. Wethouder Ivana Somers (Leefbaar) laat dat weten in een toelichting aan de gemeenteraad op het mislopen van 9,2 miljoen euro aan woningbouwimpulssubsidie voor de Rivierzone.

Schiedam had meer geluk met de subsidie van het Rijk voor Schieveste.
Somers: “Wij hebben voor deze aanvraag het bureau in de arm genomen die ook de aanvraag heeft begeleid voor de gemeente Schiedam, bij de vorige ronde, waarop zij Schieveste hebben binnengehaald, dus het is ook niet de eerste de beste. Dit bureau werd ons ook geadviseerd door het ministerie van BZK. En dit bureau is ook het bureau die deze subsidieregeling gemaakt heeft voor BZK, dus ik ben zelf eigenlijk nog misschien wel verbaasder dan u.”

Volgens de wethouder heeft de gemeente ook een breed lobbytraject ingezet bij het Rijk. Somers: “Wat dit college namens de gemeenteraad heeft gevoerd om Vlaardingen echt op de kaart te zetten, en alle problemen gewoon ronduit te benoemen, dat we tot op de dag van vandaag nog steeds doen.”

Waarom Vlaardingen de subsidie exact is misgelopen is nog niet duidelijk. Somers: “Wij zijn zelf ook heel erg benieuwd naar de onderbouwing die vanuit het ministerie gaat komen. Ik kan u in ieder geval vertellen, het is de eerste aanvraag voor wat betreft deze impulsgelden. De andere die helaas was afgewezen was een volkshuisvestingsmiddelen. Die hadden we natuurlijk ook heel hard nodig, maar deze vind ik echt verschrikkelijk.”

Desondanks wil het stadsbestuur door met de plannen voor woningbouw in de Rivierzone. Daar maakt de wethouder geen geheim van. Somers: “Wij zijn absoluut voornemens om de besluiten die voor januari op de rol staan gewoon te nemen, omdat wij van mening zijn dat uitstel voor de Rivierzone echt geen optie is. We zitten middenin een wooncrises. Wij maken heel graag de boel inzichtelijk wat de consequenties zijn, welke routes de raad kan lopen voor eventueel eigen investeringen, mogelijkheden van extra subsidieaanvragen, u kunt het zo gek niet bedenken.”

Eén gedachte over “VLAARDINGEN GRIJPT NAAST POT GOUD DOOR SCHIEDAMSE ROUTE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *