Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN GEVALLEN: ZWARTE PIET IN DE BAN

VLAARDINGEN- Zwarte Piet is niet langer welkom bij de sinterklaasintocht in Vlaardingen. In een gesprek tussen het organisatiecomité van de CJV en de gemeente, heeft de gemeente de CJV gevraagd om dit jaar volledig over te stappen op roetveegfiguren. Burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) vindt dat Vlaardingen nu de ontwikkeling van deze tijd volgt. Eenhoorn: ‘Zo willen we voorkomen dat het kinderfeest extremen aantrekt en de veiligheid in het geding komt.’

De CJV verdedigt de ban op Zwarte Pieten. “Dit verzoek sluit aan bij de richting die we als CJV zelf ingezet hebben met de introductie van de eerste roetveegpieten vorig jaar. We hebben veel complimenten gekregen over deze prachtige pieten”, zo beweert Dirk Jan van der Ende, voorzitter van het Sinterklaas comité van de CJV.

Diverse sinterklaascomités in Nederland worden bedreigd door (anti-)fascisten. Er zijn ook al doodsbedreigingen geuit richting de figuur van Sinterklaas. Recent is vanuit de All Black live Matters-beweging opgeroepen tot het gebruik van lichamelijk geweld tegen Zwarte Pieten. De fascisten zijn de meest recente lieveling van de gevestigde orde.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “VLAARDINGEN GEVALLEN: ZWARTE PIET IN DE BAN

  1. Zo krijgen die zwarte pietjes toch weer hun zin en helpen ze Nederland steeds meer naar de klote terwijl ze zelf een uitkering krijgen .

  2. Er word een cultuur van angst gecreeerd en Vlaardingers zijn echt angsthazen. De angst overheerst hier en dat ten koste van een kinderfeest. Ze hadden moeten kijken hoe sinterklaas in Suriname en de Nederlandse Antillen gevierd word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *