Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN GESTOPT MET EXTRA HUISVESTING VLUCHTELINGEN

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen is gestopt met het extra huisvesten van vluchtelingen bovenop de verplichte aantallen die worden opgelegd door de Rijksoverheid. Dat laat wethouder Jacky Silos (CDA) weten voor de microfoon van Omroep Vlaardingen. Silos: “Doen we niet meer. Sterker nog, we moeten nu eventjes hard hollen om de taakstelling te halen.” De wethouder ontkent niet dat dit te maken heeft met het beperkte aanbod aan beschikbare sociale huurwoningen: “Daar durf ik mijn hand niet voor in het vuur te steken, maar het is een vrij logische redenering”.

Het onderwerp komt ter sprake vanwege de druk op de daklozenopvang in Vlaardingen. Silos: “We zien ook dat huisvesting daar de grondslag van is, meer dan sociale of psychische problematiek, want waar het voorheen vaak ging om opvang van mensen die verslaafd zijn, gaat het nu om opvang van mensen die om andere redenen zonder dak boven hun hoofd zitten. Er zijn een hoop jongeren die op de bank slapen bij anderen. Dat is ook een probleem waar wij ons echt wel mee bezig hebben gehouden. Om te kijken hoe wij er voor kunnen zorgen dat mensen niet lang op wachtlijsten staan. En dat we mensen geven wat ze nodig hebben. Aan de andere kant vragen wij ons ook wel af, hoe is het mogelijk dat wij nu als samenleving op zo’n punt zijn beland.”

Vorig jaar mislukte een poging van het AOV in Vlaardingen om  de regel te schrappen waarmee vluchtelingen voorrang hebben op een sociale huurwoning. Het kabinet wil dat de wachttijd voor andere woningzoekenden niet oploopt en stelt dat vluchtelingen sinds 1 juli 2017 niet meer automatisch voorrang krijgen bij toewijzing van een sociale huurwoning. In de praktijk is de voorrangsregel slechts bij een handjevol gemeenten afgeschaft. Afschaffing zou de doorstroming uit de AZC’s te veel hinderen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

7 reacties op “VLAARDINGEN GESTOPT MET EXTRA HUISVESTING VLUCHTELINGEN

    1. Helemaal mee eens. Nederland hoeft niet het beste jongetje van de klas te zijn. Ze halen ellende binnen waar je niet meer vanaf komt. Vele komen uit een veilig land op zoek naar geluk! Het land is al jaren te vol.

  1. Ja vluchteling die ook in hun eigen land best ruimte hadden en alleen voor het geld komen die hoeven we niet want ook onze kinderen willen een huur huis en.niet 8 jaar op de lijst staan dus een ander beleid

  2. Laten we de Vlaardinger voorrang geven op het aanbod sociale woningen en doorstroom naar groter of kleiner ( alle kinderen het huis uit geen behoefte meer heeft aan een eengezinswoning ) betaalbare luxe kunnen aanbieden.Daarnaast heeft iedereen de mogelijkheid tot vrije vesting of koop .

    1. Ik vraag me af,welke mogelijkheid om te kopen of te huren? Kopen is onbetaalbaar geworden voor de starter evenals huren in de vrije sector, of denkt u dat de starter die net begonnen is met werken dit allemaal makkelijk kan opbrengen? Ken u dat liedje van Marco Borsato nog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *