Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN GAAT DOOR MET URGENTIE HUURWONINGEN VLUCHTELINGEN

VLAARDINGEN- Het is praktisch onuitvoerbaar om in Vlaardingen te stoppen met het direct toewijzen van sociale huurwoningen aan vluchtelingen. Dat maakt wethouder Ivan Somers (Leefbaar) duidelijk aan het AOV en de fractie Boers (fB) tijdens de digitale raadsvergadering van donderdagavond.

De fB wil dat vanuit de Vlaardingse politiek wordt gepleit bij de landelijke overheid voor een uitzonderingspositie, om niet langer verplicht vluchtelingen te moeten huisvesten. De fB houdt het pleidooi vlak voor een ruime raadsmeerderheid instemt met de verordening Woonruimtebemiddeling 2020, waarin onder meer die verplichte huisvesting is opgenomen.

Eerder was er al kritiek op de urgentie waarmee vluchtelingen in Vlaardingen met voorkeur aan een sociale huurwoning worden geholpen. Het AOV vindt dat die urgentie in Vlaardingen van tafel moet nu dit sinds 2017 niet meer bij wet verplicht is.

Wethouder Ivana Somers (Leefbaar): “We kunnen natuurlijk zeggen, die directe urgentie die gaan we niet meer direct afgeven, en men moet gewoon een aanvraag doen. Dat brengt eigenlijk heel veel werkzaamheden met zich mee. En veel meer ondersteuning. Met als gevolg dat het kostenplaatje, dat hiermee samenhangt, dan ook nog eens een keertje een stuk duurder wordt.”

Nol Kloosterman (AOV): “Ik hoor eigenlijk een verhaal dat het over geld gaat. Ik heb alleen maar benoemd dat het heel vreemd is dat niemand weet hoe het allemaal gaat . De Vlaardingers klagen hierover.”

Boers (fB): “We kunnen vanuit de raad of college richting het ministerie wijze op de bijzondere schaarste in Vlaardingen. Dat we ook nog eens met de arbeidsmigranten zitten en dat de situatie bijzonder nijpend is. Je zou kunnen vragen, niet geschoten is altijd mis, om een uitzonderingspositie.”

De wethouder komt met de toezegging dit jaar niet verder te gaan dan de verplichte huisvesting van nog eens achtenzestig vluchtelingen, volgens de taakstelling. Somers: “We hebben al aangegeven dat we in principe als wij onze taakstelling hebben uitgevoerd geen extra mensen opnemen.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “VLAARDINGEN GAAT DOOR MET URGENTIE HUURWONINGEN VLUCHTELINGEN

 1. Ik zit al 3 jaar met mijn dochter bij mijn ouders gevlucht uit een uitzichtloze situatie en heb geen recht op een woning

 2. Het is en blijft schandalig😡.
  Mensen die hun hele leven al in deze stad wonen en hoognodig een woning nodig hebben, worden opzij gezet en moeten het zelf maar uitzoeken.
  Mensen die werken en ervoor betalen aan de gemeente via belastingen, zouden juist geholpen moeten worden door de gemeente.
  Maar nee hoor, tot dat ze het allemaal niet meer op kunnen brengen en toren hoge schulden krijgen.
  Gemeente ga je nu eens schamen en ga je eigen inwoners nu eens de helpende hand toesteken..

 3. wij moeten tot 67 jaar werken en je bont en blauw betalen, geen redelijke huurwoning . En dat buitenlandse tuig komt binnen, werkt niet ,overlast, enz ze krijgen alles. Hier wordt ik racistisch van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *