WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN GAAT AFSPRAKEN ARBEIDSMIGRANTEN 2X PER JAAR MONITOREN

VLAARDINGEN- Twee maal per jaar worden de afspraken gemonitord die zijn vastgelegd in het nieuwe ‘convenant huisvesting tijdelijke arbeidsmigranten’ (eenmaal per jaar zal hiervan verslag worden uitgebracht). Het is een van de wijzigingen ten opzichte van het huidige convenant dat is gesloten tussen de gemeente Vlaardingen, Waterweg Wonen, Woningstichting Samenwerking, de huisvesters Homeflex, United Homes, en de uitzendbureaus Stipt en Tradiro. Naar verwachting zal het nieuwe convenant eind maart door dezelfde partijen worden ondertekend.

Een andere afspraak in het convenant is dat de uitzendbureaus zich inzetten om arbeidsmigranten in te voeren in de Nederlandse taal en maatschappij. In de monitor wordt dit verantwoord.

Arbeidsmigranten worden door alle betrokken partijen gezien als ‘een niet meer weg te denken onderdeel van onze samenleving, mede als het gevolg van het vrij verkeer van mensen en goederen binnen de EU’. De ondertekenaars van het nieuwe convenant vinden dat het gewenst is dat arbeidsmigranten die hier langere tijd verblijven, integreren in Vlaardingen en de Nederlandse taal leren.

Wat wethouder Ivana Somers (Leefbaar) betreft heeft het convenant een meerwaarde. Onder andere ter voorkoming van uitbuiting van arbeidsmigranten, het zorgen voor goede huisvesting voor een goede prijs, registratie van personen en het bieden van taalles.

Het convenant wordt momenteel voorgelegd ter vaststelling aan de diverse besturen van betrokken partijen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 gedachten over “VLAARDINGEN GAAT AFSPRAKEN ARBEIDSMIGRANTEN 2X PER JAAR MONITOREN

 1. Arbeidsimmigratie heeft NL 400 MILJARD gekost de laatste 25 jaar.
  Die mensen hadden we helemaal NIET nodig gehad (in tegenstelling tot hetgeen dat wordt beweerd),als we iedere Nederlander in het Westland hadden laten werken voor een salaris van 3 keer modaal!
  Dan zouden we NOG onder die 400 Miljard zitten,en bovendien beter afzijn omdat we niet opgezadeld zouden zijn met de vele problemen die dit heeft gegeven.

 2. Een ezel stoot zich geen 2x aan een steen.
  Hoe kan het zijn dat een regering dommer is dan een ezel?
  In het verleden zijn er vele arbeidsmigranten binnen gehaald. Toendertijd werd gedacht dat deze zouden terugkeren naar hun geboorteland. Dit gebeurde niet en Nederland werd overspoeld met familie van die lui voor gezinshereniging.
  Tientallen jaren later wordt Nederland overspoelt moet Oostblokkers, de regering had niet geleerd, en laat het toe.
  Ze hadden kunnen leren van Zwitserland
  Werkvergunning voor 1 jaar, telkens herziening voor 1 jaar. Taal spreken, geen gezinshereniging. Geen werk is geen uitkering en terug naar land van herkomst. Ook niet betalen voor uitkeringen etcetera dan kunnen ze er ook geen aanspraak op maken. Wel een ziektekosten verzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *