RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN BUIGT VOOR POLENHOTEL TRADIRO

VLAARDINGEN- Het gemeentebestuur van Vlaardingen wil de grond aan de James Wattweg voor een periode van 15 jaar in erfpacht uitgeven aan uitzendbureau Tradiro. Het uitzendbureau wil hier een Polenhotel bouwen. Omdat deze erfpachttermijn en de voorwaarde dat de verplichting tot jaarlijkse canonbetaling door Tradiro wordt afgekocht niet conform het gemeentelijke erfpachtbeleid zijn, wordt de gemeenteraad voor dit specifieke geval voorgesteld om in te stemmen met het afwijken van dat beleid.

Op de locatie aan de James Wattweg zullen in drie gebouwen circa 270 arbeidsmigranten tijdelijk worden gehuisvest. Deze locatie maakt deel uit van de nog te ontwikkelen uitbreiding van bedrijfsterrein Vergulde Hand (Vergulde Hand West), nabij het beoogd asielzoekerscentrum voor Oekraïners.

De gemeente heeft op 9 maart 2021 een convenant over de tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten gesloten met diverse partijen, waaronder Tradiro. Verder heeft de gemeenteraad in januari 2020 besloten drie locaties binnen de gemeente aan te wijzen voor de grootschalige tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten. Eén van deze locaties is het perceel aan de James Wattweg op bedrijventerrein Vergulde Hand. Ter uitvoering van het convenant is met Tradiro onderhandeld over de uitgifte in erfpacht van deze locatie. Er is nu overeenstemming bereikt en de afspraken zijn neergelegd in een concept-erfpachtovereenkomst. In het convenant zijn afspraken gemaakt over de taakstelling en verantwoordelijkheden van alle betrokken partijen voor de (al dan niet) tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten in Vlaardingen.

4 reacties op “VLAARDINGEN BUIGT VOOR POLENHOTEL TRADIRO

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.