RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN BLIJFT BIJ HUIDIGE KOOPZONDAGEN

VLAARDINGEN- Winkeliers in Vlaardingen mogen ook de komende jaren helemaal zelf bepalen hoe ze omgaan met de openstelling van hun bedrijven op zondag. Sinds 2 jaar mogen winkels in Vlaardingen elke zondag open. Het Detailhandelsplatform Vlaardingen (DPV) heeft vanuit hun achterban begrepen dat aan die regeling niets hoeft te veranderen. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om het huidige koopzondagenregime daarom te handhaven.

In het coalitieakkoord staat dat de gemeente meer initiatieven en bevoegdheden bij de ondernemers wil laten, op basis van voldoende draagvlak en een transparant proces.

De verruiming van het aantal koopzondagen in Vlaardingen heeft de winkeliers een gemiddelde omzetstijging opgeleverd van 5%. Geld van consumenten dat anders in Schiedam of Rotterdam zou zijn uitgeven, zo werd vorig jaar geconstateerd door wethouder Ruud de Vries (D66). De fractie van de CU-SGP stelde eerder vast dat consumenten weinig gebruik maken van de koopzondagen in de binnenstad van Vlaardingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *