Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VLAARDINGEN BLIJFT HELE JAAR ONDER TOEZICHT PROVINCIE’

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen blijft naar verwachting nog het hele jaar onder preventief toezicht van de Provincie. Dat verwacht wethouder Sebastiaan Nieuwland (D66).

Gisteravond is de gemeenteraad akkoord gegaan met het herstelplan. De wethouder heeft uit informele signalen opgemaakt dat de Provincie positief staat tegenover de richting en de visie die in het herstelplan wordt aangeven. Nieuwland: “Maar de ondertoezichtstelling is echt een ander verhaal. De verwachting daarbij is dat de kans er is dat wij onder toezicht zullen blijven tot 31 december 2020, maar dat weten we pas op het moment dat de Provincie daar zijn besluit over heeft genomen.”

De Provincie hanteert als uitgangspunt de begroting van 2019. Nieuwland: “Maar er zijn een heleboel gesprekken geweest en wij weten als college dat het overgrote deel van de begroting 2020 wel uitgevoerd mag worden, vanwege het feit dat er alleen al materiële kosten zijn die gewoon stijgen. Als dat niet wordt toegestaan door de Provincie dan lopen we vast.”

Zeker is dat al het nieuwe beleid door de Provincie getoetst zal blijven worden op de twee criteria: onuitstelbaar en onvermijdbaar.

Nieuwland: “Wij verwachten half mei een reactie en steun van de Provincie voor ons herstelplan. Welke rol de Provincie daarna aanneemt, daar kunnen we nu alleen nog maar naar gissen.”

Om de komende jaren het Vlaardingse begrotingstekort van minstens 15 miljoen euro terug te dringen gaat het mes in het sociaal domein. Ook gaat de ozb elk jaar omhoog met tenminste 3 %.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *