Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN BLIJ MET EXTRA LIFT VIJFSLUIZEN

VLAARDINGEN- ‘De lift komt eraan’, meldt de fractie Boers (fB) in Vlaardingen. Het gaat om de lift aan de zuidzijde bij metrostation Vijfsluizen in Schiedam. Op het perron zijn de bouwwerkzaamheden inmiddels begonnen. ‘Goed nieuws voor reizigers die slecht ter been zijn’, vinden de Vlaardingse politici. Een opleverdatum is nog niet bekend.

FB: ‘Het heeft heel wat moeite gekost, maar alle vragen en het klagen van Ron Boers bij zowel wethouder Bart Bikkers (VVD) als bij de RET heeft nut gehad. Dank aan de wethouder voor het nogmaals agenderen van het onderwerp en dank aan de Rotterdamse Elektrische Tram voor het nakomen van de belofte.’

Raadslid Ron Boers trok in 2015 al aan de bel – samen met het toenmalige Leefbaar Schiedam- , omdat het metrostation ontoegankelijk is voor mindervaliden. Twee jaar later liet de gemeente Schiedam nog weten er vanuit te gaan dat de lift er zou zijn aan het eind van 2018.

In september werd bekend dat de Metropoolregio inmiddels voldoende financiële middelen beschikbaar had voor de RET om de lift aan te kunnen leggen.

Mindervaliden die momenteel gebruikmaken van aansluitend openbaar vervoer (buslijn 56, 156 en 126) kunnen op Vijfsluizen alleen gebruik maken van de lift aan de noordzijde. De RET adviseert minder validen die willen doorreizen naar een bestemming in de buurt van metrostation Vijfsluizen die niet of slecht bereikbaar zijn met een van de genoemde buslijnen, om een (rolstoel)taxi te bestellen. De rolstoeltaxi haalt u op bij het buspleintje aan de noordzijde. Voor een (rolstoel)taxi-rit naar metrostation Vijfsluizen toe geldt hetzelfde.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *