Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN BEZUINIGT 1,5 MILJOEN: WEL VERSTERKING AMBTENAREN

VLAARDINGEN- Het nieuwe gemeentebestuur van Vlaardingen gaat 1,5 miljoen euro bezuinigingen. De lasten voor Vlaardingse burgers gaan met gemiddeld 16 euro omhoog. Dat heeft het nieuwe college zojuist laten weten.

Omdat er grote ambities zijn, maar er weinig geld beschikbaar is zeggen de vijf wethouders scherpe prioriteiten te stellen en te kiezen om de beschikbare financiële ruimte met name in te zetten voor het Integraal Huisvestingplan Onderwijs, het onderhoud van de openbare ruimte en de beheersbaarheid van het Sociaal Domein. Daarnaast wordt een impuls gegeven aan de binnenstad, komt er een duurzaamheidsfonds, gaat er geld naar fietspaden en wordt het ambtelijk apparaat versterkt.

Ook kies het nieuwe stadsbestuur ervoor incidentele of structurele middelen in zetten voor de voorbereiding van de extra bouwopgave van 2000 woningen in de stad en een structureel bedrag voor het handhaven van de nog dit jaar vast te stellen verordening inzake het opdelen van een woning in meerdere kleine wooneenheden. Een vergunning voor het onttrekken, samenvoegen, omzetten en splitsen van woningen zal daarbij verplicht worden gesteld.

Het veiligheidsbeleid komt in het nieuwe stadsbestuur weer volledig in handen van burgemeester Annemiek Jetten (PvdA). Het afgelopen jaar was een deel in handen van wethouder Frans Hoogendijk (ONS.Vlaardingen). Hij is onlangs ontslagen door de gemeenteraad.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *