Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN BETAALT GEMEENTESECRETARIS UIT POT DUURZAAMHEID

VLAARDINGEN- De interim gemeentesecretaris van Vlaardingen wordt betaald uit alle mogelijke middelen die de gemeente niet direct nodig heeft. Tot verbazing van de PvdA. Stefanie Solleveld (PvdA): “Ik vind het een beetje vreemd. We zijn weer met incidentele budgetten kosten aan het dekken. En ook nog eens vanuit een budget wat er werkelijk waar niets mee te maken heeft. Het komt uit duurzaamheid. Volgens mij zwemmen we daarin ook niet in het geld.”

Wethouder Bart Bikkers (VVD) vindt het allemaal goed uit te leggen, juist met het oog op de duurzaamheid. Bikkers: “Er is behoorlijke druk op de organisatie gezet om een aantal zaken anders en beter te gaan inregelen. Is bij budgetten die niet gebruikt zijn, bijvoorbeeld ook een stukje dat over was op de omgevingswet, de verwachting dat we dat nog gaan gebruiken in de komende 2 tot 3 maanden? Als dat niet zo is dan spelen we die vrij om weer voor andere doeleinden in te zetten. En dan vinden wij de gemeentesecretaris een hele duurzame investering. Dus in die zin is het weer gelijk.”

Gerrit van Hofwegen is per 1 juli aangesteld als interim gemeentesecretaris van Vlaardingen. Hij richt zich op het ondersteunen en het adviseren van het college. Daarnaast zal Van Hofwegen, samen met de ambtelijke organisatie, een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de organisatie.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *