Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN BENADRUKT: 100 EURO BOETE CARBIDSCHIETEN

VLAARDINGEN- Op het carbidschieten in Vlaardingen staat vanaf nu een boete van 100 euro. Het verbod is opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). De gemeente brengt het verbod vandaag nog eens extra onder de aandacht op de eigen site. In diverse delen van het land is een run ontstaan op carbid vanwege het landelijk vuurwerkverbod. Het Vlaardingse carbidverbod sluit aan bij het verbod op het verkopen en afsteken van vuurwerk. Steekt u toch vuurwerk af dan krijgt u ook daarvoor boete van 100 euro en het levert u een strafblad op.

Carbidschieten tijdens de jaarwisseling is vooral een plaatselijk gebruik in sommige zuidelijke, noordelijke en oostelijke streken van Nederland.

Bij het carbidschieten wordt in een (melk)bus, container, verfbus of opslagvat een explosie veroorzaakt van acetyleengas afkomstig van een reactie tussen calciumacetylide (carbid) en water of gasmengsels met vergelijkbare eigenschappen. De bus wordt afgesloten met een deksel of een (plastic) bal. Er vormt zich dan ethyn, dat door een ontstekingssysteem ontstoken wordt met een harde knal. De deksel of de bal schiet vervolgens uit de bus en komt tientallen meters verderop terecht.

Ook het ontsteken van vreugdevuren is in Vlaardingen ten strengste verboden. De burgemeester wil dat overtreder van het verbod strafrechtelijk kunnen worden vervolgd en zwaarder kunnen worden gestraft met ten hoogste 3 maanden cel.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “VLAARDINGEN BENADRUKT: 100 EURO BOETE CARBIDSCHIETEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *