Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN AKKOORD MET NIEUWE WOONWAGEN OP KAMP HOLY

VLAARDINGEN- Op het woonwagenkamp aan de rand van Vlaardingen-Holy mag een nieuwe woonwagen worden gebouwd. De gemeente heeft daarvoor de benodigde vergunning afgegeven. Een familie op kamp aan de Holyweg heeft onlangs bij de gemeenteraad verzocht om twee standplaatsen. Momenteel wonen de twee kinderen van de familie ook al op het woonwagenkamp, maar dat doen zij als inwonend bij andere familieleden, terwijl er nog beschikbare standplaaten zijn.

Sinds 2014 mocht een open plek op het kamp niet meer worden ingevuld, nadat de gemeente een uitsterfbeleid had ingevoerd. Wethouder Hans Versluijs (PvdA) zag destijds niets in het voortbestaan van het woonwagenterrein aan de rand van de stad, omdat dit criminaliteit in de hand zou werken. De gemeente is op de vingers getikt door het College voor de Rechten van de Mens, de voormalige Commissie Gelijke Behandeling, dat op 28 mei 2015 al oordeelde dat de kampbewoners door dit uitsterfbeleid worden gediscrimineerd.

Nu het uitsterfbeleid – sinds 2018 – van de baan is worden in Vaardingen vrijkomende standplaatsen op het woonwagenkamp toegewezen via het regionale Woonnet Rijnmond. Geïnteresseerden voor vrijkomende standplaatsen kunnen zich inschrijven bij Woonnet Rijnmond en bouwen zo inschrijfduur op. Vlaardingse woonwagenbewoners (inwonende kinderen) krijgen voorrang bij toewijzing van vrijkomende standplaatsen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “VLAARDINGEN AKKOORD MET NIEUWE WOONWAGEN OP KAMP HOLY

 1. Geweldig dat een gemeente een keer teruggefloten wordt.
  Het wordt steeds gemakkelijker om als gemeente een terreurbeleid te kunnen voeren met bestuursrecht.
  Alles wat strafrechtelijk niet mogelijk is, gooien ze op bestuursrecht.
  Verweer is vele malen ingewikkelder dan strafrecht.
  Stadswachten zijn de uitgelezen pionnen van de gemeente om hierop te handhaven.
  Elke burgemeester maakt hier misbruik van.

 2. Eén plek. Onder grote druk van de media. Hoort zo’n facist als Hans Versluijs wel bij een politieke partij die een arbeiderspartij pretendeert te zijn? Uitstervingsbeleid? Heette dat niet ooit entlösung? Iets socialistisch? Nou ja, Socialisme of Nationaal Socialisme, hoe dun is de scheidswand? Ik hoop dat de kampers meer plaatsen krijgen toegewezen, ook hun kinderen willen graag wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *