Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN ABSENT BIJ STOPLICHT OP VUILCONTAINER

VLAARDINGEN- Waar was de Vlaardingse wethouder tijdens de presentatie aan de pers van de nieuwste vuilcontainer met stoplicht? De fractie Boers vraagt het Vlaardingse gemeentebestuur om tekst en uitleg.

Vier Avansstudenten ontwikkelden en combineerden in januari dit jaar voor de gemeente Den Bosch data en techniek voor een oplossing: ‘stoplicht’. En het bleek te werken. De Rotterdamse wethouders Bert Wijbenga (VVD) en Richard Moti (PvdA) presenteerden de container vorige week aan de pers.

Met led- verlichting op de nieuwste containers van Irado moet vanaf volgend jaar worden voorkomen dat inwoners van Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Vlaardingen en Schiedam voor niets met hun vuilniszak naar een bomvolle ondergrondse afvalcontainers lopen. Met verkeerslichtkleuren wordt aangeven of de nieuwe containers vol, bijna vol dan wel zo goed als leeg zijn. Ook worden de laadkleppen breder, zodat zakken er makkelijker in passen.

FB aan het eigen stadsbestuur: ‘Vindt u het stoppen van naastplaatsingen in Vlaardingen geen prioriteit? Indien de wethouder een schone stad wel belangrijk vindt, waarom was de wethouder, bijvoorbeeld in het kader van zichtbaarheid, niet aanwezig bij de presentatie en waarom was de presentatie niet gezamenlijk?’

Vlaardingen weer schoon was een zeer belangrijk onderwerp tijdens de verkiezingen van maart 2018.
‘Vuil naast containers is voor iedereen een bron van ergernis’, merkt fB op. FB: ‘Vlaardingen weer schoon was zelfs een zeer belangrijk onderwerp tijdens de verkiezingen van maart 2018, maar daarna werd het oorverdovend stil, zowel vanuit het college als van Irado. Ondanks de belofte van Irado, dat als containers bijna vol zijn deze Irado een waarschuwing geven aan Irado om de container op tijd te kunnen legen, blijkt hier in Vlaardingen bar weinig van. Het betekent dus dat overvolle containers nog steeds ‘normaal’ zijn in onze stad en dus dat veel inwoners voor de gemakkelijke weg kiezen en vuil naast containers plaatsen als de container vol zit.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “VLAARDINGEN ABSENT BIJ STOPLICHT OP VUILCONTAINER

  1. Dit is echt spijkers op laag water zoeken. Er zijn. lijkt mij, serieuzere zaken om je als raadslid mee bezig te houden. Of haalt hij anders zijn quorum van X vragen per week niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *