Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VREDESWEEK VLAARDINGEN: ‘DAMES UITERAARD EEN HOOFDSJAALTJE’

VLAARDINGEN- De organisatie van de Vredesweek in Vlaardingen verzoekt voor het bijwonen van een lezing om het dragen van respectvolle kleding, met de toevoeging ‘dames uiteraard een hoofdsjaaltje’. Welke kleding mannen’ uiteraard’ dienen te dragen als zijnde ‘respectvol’ vermeld de uitnodiging niet.

Westerse feministen laten onderdrukte vrouwen in Iran, die verplicht een hoofddoek dragen, vallen als een baksteen. Dat zegt de Iraanse vrouwenrechtenactivist Masih Alinejad. Erger nog: westerse vrouwelijke politici verergeren de onderdrukking. Zoals de Nederlandse minister Sigrid Kaag (D66), die een hoofddoek droeg tijdens een bezoek aan Iran.
De Vredesweek 2020 heeft als landelijk thema ‘Vrede verbindt verschil’. Kunsthistorica Willy Atema vindt het in dat kader gepast om op 24 september (15.00 tot 17.00 uur) een presentatie te verzorgen in de Tukse Eyup Sultan moskee aan de Oosthavenkade. Atema spreekt over het thema ‘De hadj en Mekka, oud als het geloof’. De kunsthistorica is verheugd dat twee imams aanwezig zullen zijn en u welkom zullen heten.

De Vredesweek is een initiatief van Pax Nederland.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “VREDESWEEK VLAARDINGEN: ‘DAMES UITERAARD EEN HOOFDSJAALTJE’

  1. Ik zou sowieso niet gaan naar zo’n achterlijk instituut waarin je verplicht wordt een hoofddoekje te dragen. Maak ik nog steeds zelf uit. We leven tenslotte in een geëmancipeerde maatschappij waar we niets moeten hebben van vrouwenonderdrukking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *