Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN 1018 OP HERHALING

VLAARDINGEN- Dit jaar beginnen in Vlaardingen de plannen voor de viering van 750 jaar stadsrechten in 2023. Dat zegt burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) in haar nieuwjaarstoespraak. In september van dit jaar worden er weer activiteiten georganiseerd, ook al zijn die kleinschaliger dan afgelopen jaar. Er wordt gedacht aan een riddertoernooi in het Hof en aan een optocht van het Hof naar de Markt. Ook komen er allerlei activiteiten rond de Markt. Verder werkt Vlaardingen dit jaar ook door aan het blijvend herdenken van de Slag bij Vlaardingen.

Wat de burgemeester betreft van de herdenking een groot succes en was het fantastisch om te zien hoe jong en oud genoten van alle vele activiteiten die werden georganiseerd in het kader van het feestjaar 2018. Jetten: ‘Ook hoe er door alle betrokkenen werd samengewerkt, voorafgaand, tijdens en na het feest. Vlaardingen heeft zich lokaal en internationaal op de kaart gezet als een actieve, saamhorige stad die op professionele manier een belangrijk moment in de Nederlandse geschiedenis heeft gemarkeerd.’

Foto: Arne van der Zande

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *