RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAAMSCH BROODHUYS OPENT BAKERS CAFÉ IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het Vlaamsch Broodhuys heeft een Baker’s Café geopend aan de Korte Haven 5 in Schiedam. Op zaterdag is ervers brood, patisserie, viennoisserie en delicatessen verkrijgbaar. De winkel is voorlopig geopend op zaterdagen van 09.00 tot 17.00 uur. Zodra de horeca weer open mag, kun u bij Baker’s Café ook genieten van een ontbijt, lunch, high-tea of kopje koffie met wat lekkers.

Het opvallende en karakteristieke pand aan De Nieuwe Haven in Schiedam is omgebouwd tot een sfeervol Baker’s Café. Het pand aan de Korte Haven 5 werd in 2016 ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum
aangeschaft met de intentie een flagship store te openen. Zo ver is het destijds niet gekomen. Nu krijgt het pand de bestemming van een Baker’s Café, dat elke zaterdag geopend is voor vers brood, patisserie, viennoisserie, delicatessen en koffie to-go en met uitbreiding van dagen in december.

Het Vlaamsch Broodhuys bakt zoals topkoks koken; met hoogwaardige ingrediënten, culinaire bezieling en jarenlange ervaring. Sinds 1996 bakken Dimitri Roels en zijn bakkers voedzaam en smaakvol zuurdesembrood. Vlaamsch Broodhuys liet topchefs, en later ook de Nederlandse huishoudens, kennis maken met brood zoals brood bedoeld is. Dimitri Roels wist dat hij in die tijd een pioniersrol had. Hij was toen al zeker van zijn zaak, en had een missie om mensen weer bewust laten genieten van brood, elke dag opnieuw. Met succes, want iedereen die de geur van echt brood ruikt kan niet meer terug. Goed brood verbindt de mensen aan tafel, en is niet meer weg te denken uit onze broodcultuur.

Het Vlaamsch Broodhuys begon als bakker van uitsluitend zuurdesem brood op basis van authentieke tarwerassen, zeezout uit Bretagne en gerevitaliseerd bronwater. Nog steeds wordt er op ambachtelijke wijze gebakken in de eigen bakkerij in Vlaardingen en telt Nederland diverse verkoopadressen waarvan 16 Baker’s Cafés en 12 shops-in-shops. Daarnaast wordt het brood geserveerd in restaurants met oog voor kwaliteit en gepassioneerde Chefs; van eetcafés in de buurt tot diverse Michelin-sterren restaurants. Het bijzonder grote assortiment bestaat uit verschillende broodvariaties, verfijnde viennoisserie en traditioneel gebakken patisserie Vlaamsch Broodhuys family.

Bij Vlaamsch Broodhuys staan family values hoog in het vaandel! Twee van de drie bakkerskinderen hebben al een eigen brood: Pain ‘Christophe’, gemaakt van roggezuurdesem met lijnzaad en zoutkristallen op de knapperige korst is vernoemd naar de oudste zoon. Naar Julius, de middelste zoon, werd een spelt brood vernoemd, ‘Julius spelt’ een woordgrapje vanwege zijn dyslectie. Voor benjamin Toussaint wordt nog gebroed op een mooi broodsoort. Maar tot de Vlaamsch Broodhuys family behoren ook alle broodambassadeurs op de bakkerij en in de Baker’s Cafés. Deze ambassadeurs zorgen er uiteraard ook voor dat het brood gezond en lekker is, en niet alleen voor speciale gelegenheden, maar voor elk moment van de dag. Zodat iedereen onbezorgd kan genieten van het beste brood. Elke dag, overal, echt, genieten.

Het Baker’s Café van Vlaamsch Broodhuys in Schiedam is voorlopig geopend op zaterdag van 09.00-17.00 uur.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *