WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VISSENDRAMA MAASSLUIS DOOR ZUURSTOFGEBREK

MAASSLUIS- De honderden dode en naar lucht happende vissen in het stadshart van Maassluis zijn het gevolg van het lage zuurstofgehalte in het water. Dit is duidelijk geworden uit de eerste metingen naar de waterkwaliteit door het Hoogheemraadschap Delfland. Onderzoek moet uitwijzen wat hiervan de oorzaak is.

De resultaten van het onderzoek nemen enige tijd in beslag. Het onderzoek wordt uitgevoerd door metingen naar de samenstelling van het water en de vervuiling. Dit gebeurt op verschillende locaties. Het zuurstofgehalte wordt ter plekke gemeten. Daarnaast de monsters naar het laboratorium gestuurd om naar de chemische samenstelling van het water te kijken. Op die manier hoopt het Hoogheemraadschap te kunnen herleiden wat de bron van de vervuiling is. Omdat er verschillende mogelijkheden zijn die voor een tekort aan zuurstof in het water kunnen zorgen, duurt het enige tijd voordat de resultaten bekend zijn.

In het water in de Zuidvliet ter hoogte van de Doctor Kuyperkade in Maassluis zijn vanmorgen honderden dode en naar lucht happende vissen aangetroffen. Eerder op de dag zijn pompen geplaatst om zuurstof aan het water toe te voegen. Op de nog levende vissen had dit direct positief effect.  Aangeraden wordt  het water niet aan te raken. Ziet u nog dode vissen, meld deze bij bij het Hoogheemraadschap: 015-2608108. Raak de vissen zelf niet aan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *