Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VISHANDEL SCHIEDAM MOET VERTREKKEN

Een roemloos einde dreigt voor de bekende Schiedamse viswinkel op de grens met Rotterdam-West.
Een roemloos einde dreigt voor de bekende Schiedamse viswinkel op de grens met Rotterdam-West.
SCHIEDAM- Een onzeker jaar wacht de bekende Schiedamse vishandel ‘De Rog’ aan de Lorentzlaan in de Oostwijk. Eigenaar Jan Smeets (45) weet niet wat 2017 hem brengt nu verhuurder Woonplus sloopplannen heeft voor het blok, met daarin ook zijn viswinkel. Het bedrijf moet weg bij de entree van Schiedam, maar vervangende winkelruimte is niet direct beschikbaar.

De Rog is een begrip in Schiedam-Oost. “Ik zit hier al meer als 27 jaar. Eerst 10 jaar bij een baas. En de laatste 17 jaar voor mezelf, maar de zaak bestaat al veel langer”, vertelt Smeets.

Woonplus wil dat De Rog, samen met buurman Ricom Repairs, uiterlijk in maart 2018 is vertrokken. Zicht op een vervangend pand is er niet. Bovendien worden de winkels drie deuren verder allemaal gerenoveerd, maar doorschuiven is geen optie, want na de renovatie worden deze onderkomens niet meer verhuurd als winkelruimten.

“Woonplus heeft ook niet veel bedrijfspanden. Die kunnen dus weinig aanbieden”, stelt Smeets teleurgesteld vast . “Ik hoop op een gesprek met de gemeente. Die hebben meer panden, dus misschien een andere locatie voor De Rog?” Het is allemaal uiterst onzeker, want op het verzoek voor een gesprek is nog niet gereageerd vanuit het stadskantoor.

“We zijn al overal zelf ons licht aan het opsteken. Het moet een pand zijn waarvan ik denk en vind dat kan wat worden. Ik ben nu 45 en nog te jong om met pensioen te gaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *