WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VISBOER SCHIEDAM-OOST TEKENDE VORIG JAAR VOOR EINDE

SCHIEDAM- Voor verhuurder Woonplus is het verdwijnen van de bekende viswinkel De Rog in Schiedam-Oost nu helemaal afgesloten. Vorig jaar is al een beëindigingsovereenkomst getekend tussen de verhuurder en de visboer. Over de inhoud daarvan wil een woordvoerder van Woonplus geen enkele mededeling doen. Vast staat wel dat er geen vervangend pand komt voor de ondernemer.

Half maart sloot De Rog voorgoed de deur van de winkel op de hoek van de Lorentzlaan en de Hogenbanweg. Begin juni draagt Woonplus het te slopen complex (woningen en winkels) over aan de gemeente. Naar verwachting start de sloop direct na de overdracht.

De winkel van De Rog is afgedicht met metalen platen. Twee rijen verschoten vlaggetjes hangen als laatste aandenken strakgespannen tussen een lantarenpaal en de gevel van de oude viswinkel.

De Rog liet in 2016 nog weten het liefst terug te keren naar de Lorentzlaan, maar dat werd moeilijk, Woonplus had geen vervangend winkelpand beschikbaar.

Het verdwijnen van de visboer heeft een stortvloed aan nostalgische reacties losgemaakt bij trouwe klanten en (oud-)buurtgenoten. Zij betreuren het einde van het minsten 60 jaar oude bedrijf.

De ondernemer is volgens de inschrijving bij de Kamer van Koophandel woonachtig in De Velden, maar onbereikbaar voor een reactie.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “VISBOER SCHIEDAM-OOST TEKENDE VORIG JAAR VOOR EINDE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *