Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VIJFTIG GFT CONTAINERS SCHIEDAM-WEST

Een groot deel van het restafval bestaat uit voedselresten. Groenten-, fruit-, en etensresten (gfe) bevatten veel
grondstoffen die voor 100% hergebruikt kunnen worden. Het gfe dat apart wordt ingezameld wordt door Irado naar een speciaal verwerkingsbedrijf gebracht waar er compost van wordt gemaakt. Compost kan worden gebruikt voor de planten op het balkon of in de tuin. Het scheiden van gfe van het restafval levert een belangrijke bijdrage aan het milieu. Want hierdoor hoeft er minder afval verbrand te worden. Als bedankje voor het scheiden van gfe en tuinafval (gft) kunnen alle inwoners van Schiedam jaarlijks, tijdens de landelijke compostdag, gratis een zak compost afhalen bij de milieustraat.

SCHIEDAM- In Schiedam West worden de komende weken vijftig verzamelcontainers voor groenten-, fruit- en etensresten (gfe) geplaatst. Voortaan kunnen ook inwoners zonder container aan huis, hun gfe scheiden en wegbrengen. Zodra de containers zijn geplaatst bezoekt een Irado-team de wijk om vragen te beantwoorden. Ook bieden ze alle huishoudens in de wijk een gratis een biobakje aan. Het gebruik van een biobakje zou het apart houden van gfe eenvoudiger maken.

Bewoners uit Schiedam West zouden in gesprekken met de gemeente hebben aangegeven dat er een grote behoefte is aan het beter kunnen scheiden van gfe. Met de plaatsing van de gfe-verzamelcontainers in deze wijk wordt hieraan gehoor gegeven. De bewoners ontvangen vooraf een brief waarin ze geïnformeerd worden over het plaatsen van de gfe containers in hun buurt en de locatie van de dichtstbijzijnde gfe-containerZodra de containers zijn geplaatst bezoekt dezelfde week een Irado-team de wijk om vragen te beantwoorden.

 Het is gemakkelijker etensresten apart te houden van het overige keukenafval door een verzamelbakje te gebruiken daar waar het afval ontstaat: in de keuken. Daarom biedt de gemeente Schiedam tijdens het bezoek van het Irado-team gratis een biobakje aan met eenmalig een rolletje composteerbare afvalzakjes. Het zakje is ook gemakkelijk weg te brengen naar de gfe-container.

1 reactie op “VIJFTIG GFT CONTAINERS SCHIEDAM-WEST

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *