Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VIJFTIEN JAAR SUIKERZOET FILMFESTIVAL SCHIEDAM

SCHIEDAM- Vijftien jaar Suikerzoet Filmfestival in Schiedam. Begonnen als een bescheiden festival voor een paar honderd liefhebbers, uitgegroeid tot een volwassen evenement met vorig jaar bijna 10.000 bezoekers van binnen en buiten de stad. Tijdens deze extra feestelijke vijftiende editie, van donderdag 14 tot en met zondag 17 november, worden zo’n 125 films vertoond op vijftien historische en verrassende plaatsen in Schiedam. De toegang is gratis.

We vieren het lustrum met een vernieuwde website, een vernieuwde krant en een splinternieuw logo. Tijdens de feestelijke opening van het festival, donderdagavond in de Grote Kerk, speelt Simon Keats, toetsenist van the Kik, eigen versies van Space Oddity van David Bowie en Rocketman van Elton John. Uiteraard met projectie van de bijbehorende filmbeelden. De openingsfilm is Downton Abbey, met onder andere Maggie Smith. De ontvangst en het feest na afloop van de film worden in Schiedamse sfeer verzorgd door Bobby’s Gin.

De programmering omvat een brede selectie uit het filmaanbod van de laatste twee jaar. Op het programma staan ook drie klassiekers met livemuziek: Faust, (1926) met Daan van den Hurk op piano, Les deux timides (1928) met pianobegeleiding door Maud Nelisse en The General (1926) met orgel-improvisatie van Geert Bierling.

Het SZFF biedt dit jaar extra veel livemuziek, waaronder een Poolse band en vier singer-songwriters, die exclusief voor Suikerzoet ieder twee nummers schreven. Als vanouds haakt de horeca in de Schiedamse binnenstad aan bij het Suikerzoet Filmfestival, met speciale menu’s en (after)parties tot ver in de nacht.

smart
Dit jaar voor het eerst is Suikerzoet present in Schiedam-Noord, in de oude Dorpskerk in Kethel. Eveneens nieuw zijn de Drilschuur, een voormalig exercitiegebouw van schutterij Sint Joris Doele, en koffiehuis Zavor, het oudste woonhuis van de stad, aan de achterkant van het Jenevermuseum.

Alle voorstellingen worden voorafgegaan door een korte film. Al die korte films zijn tevens te zien in het Wennekerpand. Tijdens de openingsavond wordt de Zilveren Traan uitgereikt, de prijs voor de beste korte film.

Voor jonge kinderen zijn er leuke films en een griezelspeurtocht, in samenwerking met De Kleine Ambassade. Jongeren worden goed bediend met een eigen programma in het Wennekerpand.

http://www.suikerzoetfilmfestival.nl www.facebook.com/Suikerzoetfilmfestival/ www.instagram.com/suikerzoet_filmfestival twitter.com/suikerzoet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *