Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VIJF VERMISTE KINDEREN GERED OP STRAND HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Politievrijwilligers hebben zich zaterdag beziggehouden met vijf meldingen van vermiste kinderen of ouders op het strand van Hoek van Holland. Aangeraden wordt om kinderen te voorzien van een armbandje dat gratis aangeboden wordt om uw telefoonnummer te noteren en aan de arm te bevestigen.

Jarenlang stonden met hetzelfde doel de ‘Nijntje-palen’ op het Hoekse strand . De palen waren een bekend fenomeen, want de palen met de felgekleurde afbeeldingen van wijlen tekenaar Dick Bruna (1927-2017) golden als de herkenningsbakens voor kinderen. De praktijk heeft geleerd dat de kleintjes heel goed kunnen onthouden of pappa en mamma bij Nijntje, Poes, Koe of Bootje zitten. Bruna vond het een eer dat zijn werk hiervoor werd gebruikt. Hij kreeg geen cent voor de Nijntje-rechten.

De houten palen met stalen figuren zijn inmiddels verdwenen nu bijna iedereen over een smartphone beschikt, maar alleen functioneel in combinatie met de armbandjes met telefoonnummer.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “VIJF VERMISTE KINDEREN GERED OP STRAND HOEK VAN HOLLAND

  1. Het zijn niet alleen de politie vrijwilligers die zich hiermee bezig hebben gehouden, ook de Hoekse Strandwacht is hier direct bij betrokken. De zoekacties naar de ouders wordt in overleg met de Hoekse Strandwacht uitgevoerd.

  2. Ook al bezitten de MEESTE mensen een smartphone dan nog vind ik dat die palen er hadden moeten blijven. Hoe erg is het voor een kind als ze opeens papa of mama kwijt zijn. Zelf ga ik niet als het zo megadruk is want dan is het juist moeilijker om je kinderen in de gaten te houden even blik naar rechts en kind is links verdwenen. Daarnaast beschikt niet iedereen over een smartphone of is deze door hitte uitgevallen of is er storing op mobiele netwerk. Tegenwoordig bouwt men de wereld om elektronische apparaten maar vergeet niet dat die apparaten super kwetsbaar zijn, kwetsbaarder dan herkenningspunten. Daarbij is het ook makkelijker om je plekje terug te vinden na een verfrissende duik dus hup terug die herkenningspunten laat mensen niet afhankelijk zijn van elektronica.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *