Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VIERDE ISLAMITISCHE BASISSCHOOL SCHIEDAM IN OPRICHTING

SCHIEDAM- In Schiedam liggen in totaal twee aanvragen voor nieuwe islamitische basisscholen, zo heeft oppositiepartij Lokaal Onafhankelijk Schiedam (LOS) begrepen. Naast de aanvraag van de stichting Recht van mijn Kind komt nu ook de Stichting Islamitisch College (SIC) met een aanvraag. De SIC heeft momenteel al twee islamitische basisscholen in Schiedam: El Furkan en Ababil.

LOS reageert verbaasd op de poging om nog een vierde islamistische basisscholen te stichten in Schiedam. ‘In Rotterdam bestaan vier islamitische basisscholen’, stelt LOS. ‘Hoe is het mogelijk dat er in Schiedam, een stad met bijna 78.000 inwoners, en in Rotterdam, een stad met ruim 640.000 inwoners (8x groter dan Schiedam), straks evenveel islamitische basisscholen bestaan? Is dit nu werkelijk de verbinding, het Wij-gevoel en de integratie waar sommige politieke partijen in de gemeente Schiedam mee schermen’, aldus LOS.

Over de eventuele komst van de nieuwe islamitische basisscholen in Schiedam moet de gemeenteraad voor 1 augustus een beslissing nemen.

Het kabinet wil de regels voor het stichten van een nieuwe school aanpassen. De verwachting is dat de wetswijziging op 1 augustus in werking zal treden. Wie na 1 augustus een nieuwe school wil stichten moet dan een aanvraag indienen bij de minister waarbij de belangstelling door middel van ouderverklaringen of een marktonderzoek moet worden aangetoond. Daarnaast vindt een kwaliteitstoets plaats en wordt gekeken of de bestuurders in het verleden nooit een school hebben gehad die door zeer zwakke kwaliteit is gesloten.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *