Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VIERDE HOFLEVERANCIER IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Las- en Installatiebedrijf Van Slobbe aan de Piet Heinstraat in Schiedam mag zich Hofleverancier noemen. De onderneming ontving het predicaat donderdagmiddag uit handen Commissaris van de Koning in de Provincie Zuid-Holland. Daarbij werd ook het bijbehorende wapenschild aan de gevel van het pand onthuld.

In 1914 begon de firma in de Rotterdamse wijk Feijenoord. Vandaar verhuisde het bedrijf in 1977 naar Schiedam. Eerst naar de Spaanse Polder, later vestigde de firma zich op het bedrijventerrein Vijfsluizen.
hofleverancier

Het predicaat Hofleverancier is in 1815 ingevoerd door Koning Willem I en is samen met het predicaat Koninklijk (1806) één van de oudste Koninklijke onderscheidingen van ons land. Dit predicaat geeft bedrijven het recht om het Koninklijk Wapen te voeren, met de toevoeging “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier”.

De Koning kan het predicaat Hofleverancier toekennen aan kleine en middelgrote Nederlandse ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in de regio en in de branche. De bedrijven moeten minimaal honderd jaar oud zijn en de ondernemer(s) van onbesproken gedrag. Op dit moment mogen ongeveer 400 bedrijven zich Hofleverancier noemen, waarvan er inmiddels vier in Schiedam zijn gevestigd. Naast de firma Van Slobbe zijn dat Bloemsierkunst Rosa, firma Van den Tempel en Juwelier Verkade.