WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VICTORIA’04 WINT VAN HWD

VLAARDINGEN- Het eerste duel in de nieuwe competitie had Victoria’04 zich anders voorgesteld. HWD bleek een sterke formatie, die vanaf de aftrap het initiatief naar zich toetrok. De bezoekers verzuimen in de eerste helft de 0-1 voorsprong uit te bouwen, ondanks enkele goede mogelijkheden. Na de rust richtte Victoria’04 zich op en wist in de spannende slotfase de winnende treffer te scoren, waar een gelijkspel de verhoudingen in het veld goed zou hebben weergegeven.

Het bezoekende HWD startte verrassend met aanvallend voetbal, waardoor Victoria’04 moeilijk in het spel kon komen in de openingsfase. De Vlaardingse achterhoede moest vol aan de bak om HWD van treffers af te houden. In de omschakeling trachtte Victoria’04 HWD pijn te doen, doch liep zich keer op keer vast in de hechte defensie van de bezoekers. Victoria’s nieuwe aanvoerder Miquel Asmus zag zijn solo stranden in de 16-meter van HWD. Na 29 minuten spelen was het dan toch raak. Een vloeiende aanval over rechts, werd feilloos benut door een aanvaller van HWD: 0-1. Vervolgens kreeg HWD enkele riante mogelijkheden om de score uit te breiden, maar wist het net niet te vinden.

In de tweede helft wist Victoria’04 eindelijk het antwoord op de aanvallend ingestelde tegenstander. De thuisclub werkte keihard om de gelijkmaker te forceren. Naar mate de wedstrijd vorderde, kantelde het duel meer in het voordeel van Victoria’04. De strijd op het middenveld werd nu wel gewonnen. HWD raakte het initiatief kwijt, want Victoria’04 kwam vaker voor het doel van de bezoekers. In de 52ste minuut belandde een keihard ingeschoten vrije trap van Remon van Prooijen op de lat, waarna in de daarop volgende rebound Denzel Asmus de bal in het doel van HWD werkte: 1-1.

Beide ploegen bleven hard werken om de winst veilig te stellen. Het spel golfde over en weer. Roy Meerten kwam enkele keren gevaarlijk door via een counterend Victoria’04, maar faalde in de afwerking. Aan de overzijde bleek het vizier bij HWD steeds minder op scherp te staan. In de 90ste minuut mocht Victoria’04 weer counteren, hetgeen een onoverzichtelijke situatie op het middenveld opleverde. Invaller Michael Blok profiteerde van de ruimte die hem opeens werd geboden en mocht alleen op de doelman van HWD doorlopen om deze feilloos te passeren: 2-1. In de blessuretijd nam HWD alle risico om het verlies af te wenden. Hierdoor kreeg Victoria’04 alle gelegenheid om de score verder uit te breiden, hetgeen te nauwer nood door HWD werd voorkomen of de kansen werden om zeep geholpen. Een benauwde overwinning voor Victoria’04, dat opgelucht de kleedkamer opzocht.

Opstelling Victoria’04: Jens Valk, Lars Kortleven, Jordi de Kimpe, Bob Planken, Osman Unnu, Nailey Girigora, Remon van Prooijen (60: Oscar Knecht), Miquel Asmus, Gianluca Been, Denzel Asmus, Roy Meerten (72: Michael Blok).

Victoria’04-HWD eindstand 2-1 (bij rust 0-1)

Doelpunten Victoria’04: Denzel Asmus (1-1) en Michael Blok (2-1).