WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VICTORIA’04 VERSLAAT ROTTERDAM UNITED

VLAARDINGEN- Op een kletsnat kunstgrasveld en onder soms barre weersomstandigheden speelde Victoria’04 een rommelige eerste helft. Veel onnauwkeurige passes leidden tot veel balverlies, waarvan het hard werkende Rotterdam United keer op keer wist te profiteren. De thuisclub kwam verrassend op een 1-0 voorsprong, terwijl Victoria’04 verzuimde de gelijkmaker aan te tekenen. Pas in het tweede bedrijf kwam de Vlaardingse formatie op stoom om het krachtsverschil in vier treffers uit te drukken.

Beide ploegen begonnen behoudend aan de wedstrijd. Met de harde wind in de rug kwam Rotterdam United een paar keer gevaarlijk voor het doel van Jochem van der Hoff, die attent reageerde. Victoria’04 grossierde in vele foutieve passes en kon nauwelijks voor gevaar zorgen. Na 20 minuten kwam de thuisclub op voorsprong, toen een hoekschop werd binnengekopt: 1-0. Hierna kwam Victoria’04 wat meer in het vertrouwde spel. De combinaties liepen eindelijk wat beter en Rotterdam United werd op eigen helft vastgezet. Oscar Knecht scoorde in buitenspelpositie en vlak voor de rust schoot Rémon van Prooijen in kansrijke positie hoog over.

Na de pauze begon een steeds beter spelend Victoria’04 voortvarend aan de wedstrijd. Lars de Visser kreeg een dot van een kans, maar schoot jammerlijk naast het doel van Rotterdam United. In de 55ste minuut kwam Victoria’04 op gelijke hoogte. Naily Girigorie maakte zich goed vrij en bediende invaller Denzel Asmus op maat: 1-1. Victoria’04 bleef domineren. Wederom werd Nailey Girigorie de diepte ingestuurd, die Denzel Asmus een niet te missen kans bood: 1-2.

Om de achterstand weg te werken stuurde Rotterdam United meer mankracht naar de voorste linie. De Vlaardingse achterhoede – met laatste man Oscar Knecht, voorstopper Robbin Winsveen en doelman Jochem van der Hoff in de hoofdrollen – hield knap stand. Victoria’04 kwam op rozen te zitten, toen bij een hoge voorzet van de voet van Rémon van Prooijen de bal door de wind werd gedragen en over alles en iedereen in het Rotterdamse doel verdween: 1-3. Een kwartier voor tijd counterde Victoria’04 door de linies van Rotterdam United. In de kluts kreeg Nailey Girigorie de bal vrij in de voeten, waarna zijn derde assist Roy Meerten bereikte, die fraai afrondde: 1-4.

Rotterdam United moest zich neerleggen bij de nederlaag en Victoria’04 speelde de wedstrijd bekwaam uit.

Opstelling Victoria’04: Jochem van der Hoff, Michael Blok, Robbin Winsveen, Oscar Knecht, Osman Ünnu (50: Jurre Janson), Rémon van Prooijen, Jordi de Kimpe, Lars de Visser (50: Denzel Asmus), Nailey Girigorie (80: Nils Gliszmann), Jur de Visser, Roy Meerten.

Rotterdam United-Victoria’04 eindstand 1-4 (ruststand 1-0).

Doelpunten Victoria’04: Denzel Asmus (1-1, 1-2), Rémon van Prooijen (1-3), Roy Meerten (1-4).