WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VICTORIA`04-MAENSE

VLAAARDINGEN- In de doelpuntrijke openingswedstrijd van het nieuwe seizoen smaakte het geluk van de overwinning bij Victoria’04 zeer zoet. Maense bleek een lastig te bespelen tegenstander, die vooral in de eerste helft verzuimde om de vele kansen te verzilveren. Diep in de tweede helft wist Victoria’04 de volle winst binnen te slepen.

Meteen na de aftrap had Victoria’04 de score kunnen openen, maar de geplaatste kopbal van aanvoerder Oscar Knecht verdween rakelings over de lat. Kort hierna maakte Maense enigszins verrassend de openingstreffer. Een vlot lopende counter werd fraai afgerond met een boogbal over doelman Jochem van der Hoff: 0-1. Victoria’04 moest even de eerste schrik van zich afschudden om via Roy Meerten binnen enkele minuten het gepaste antwoord te vinden. Een vrije trap bereikte de snelle buitenspeler van Victoria’04, die met een lage schuiver voor de 1-1 zorgde. Naar mate de wedstrijd verstreek, kwam Victoria’04 vaak in buitenspelsituaties of de Vlaardingse ploeg leed veel balverlies. Maense trok geleidelijk het initiatief naar zich toe, doch verzuimde Victoria’04 pijn te doen. Een keihard schot werd op de doellijn geblokkeerd en een kopbal raakte de lat van het Victoria-doel. Kort voor de rust wist Jordi de Kimpe met een vrije trap de bal hoog in het doelgebied vaan Maense te plaatsen, waar Nailey Girigorie goed op anticipeerde door de bal binnen te koppen: 2-1.

Na de pauze wist Victoria’04 het antwoord te vinden op het hoge druk zetten door Maense. Steeds vaker kwam de thuisclub in balbezit, maar moest toch toestaan dat de bezoekers op gelijke hoogte kwamen. Weer leidde een vrije trap een doelpunt in, de verdediging van Victoria stond niet goed, waarvan Maense profiteerde: 2-2. Hierna golfde het spel over en weer en was het wachten op nog meer doelpunten in het spannende duel. Die werden ook gescoord, maar pas na ruim een uur spelen. Invaller Raydrick Kleinmoedig maakte zich op rechts knap vrij om de bal vervolgens hoog in het doelgebied van Maense te plaatsen. De te ver voor zijn doel staande sluitpost van de bezoekers zag de bal over hem heen in het doel verdwijnen: 3-2. Victoria’04 bleef de aanval zoeken en kreeg een strafschop toegekend, nadat Raydrick Kleinmoedig ten val was gebracht bij een passeeractie. De kalktrap werd feilloos benut door Nailey Girigorie: 4-2. In de spannende slotfase kwam Maense toch nog terug tot 4-3. Een vlot lopende aanval werd beheerst afgerond. Het moe gestreden Maense gaf echter veel ruimte weg, waarvan Victoria’04 profiteerde. Kort voor tijd counterde Victoria’04 via invaller Osman Ünnu over de linkerflank, die na een passeeractie de vrij staande Nailey Girigorie op maat bediende. Victoria’s topscorer bepaalde vervolgens de eindstand op 5-3.

Selectie Victoria’04: Jochem van der Hoff, Michael Blok (70: Osman Ünnu), Robbin Winsveen, Oscar Knecht, Jordi de Kimpe, Bart van der Hoeven, Roy Meerten (75: Joep Cats), Jur de Visser, Nailey Doelpunten Victoria’04:

Roy Meerten (1-0), Nailey Girigorie (2-1, 4-2, 5-3), Raydrick Kleinmoedig (3-2).