WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VICTORIA’04-KETHEL SPALAND

VLAARDINGEN- Victoria’04 domineerde de wedstrijd, doch Kethel Spaland haalde de volle winst binnen. Dat is kort samengevat het beeld van deze derby.

Alle ingrediënten waren vandaag aanwezig. Veel publiek, mooie ambiance en na afloop een feestavond. Voordat de wedstrijd nauwelijks was begonnen, stond de 0-1 voorsprong voor Kethel Spaland op het scorebord. Binnen 2 minuten na de aftrap scoorden de bezoekers zeer verrassen met een fraai afstandschot in de kruising. Victoria’04 moest even van de schrik bekomen om vervolgens het initiatief naar zich toe te trekken. De muur van Schiedamse verdedigers bleek voor de thuisclub een onneembare vesting. Keer op keer liep de Vlaardingse aanval zich vast. Kethel Spaland leunde op de snel verkregen voorsprong en zocht waar mogelijk via counters de tegenaanval. En als de voorwaartsen van Victoria’04 in kansrijke positie kwamen, wist de bekwame doelman van Kethel Spaland het antwoord om de nul vast te houden.

Ook in de tweede helft ging het spel over en weer. Victoria’04 was het vaakst in balbezit, kreeg enkele kansen maar scoorde niet. Aan de overzijde moest de achterhoede van Victoria’04 alert blijven op een aantal plaagstoten van de bezoekers. In de 76ste minuut scoorde Kethel Spaland uit een snelle tegenaanval het tweede doelpunt. Een weliswaar hard werkend Victoria’04 zocht met meer mankracht de aanval, maar beloonde zich niet met doelpunten. In de slotfase behoedde doelman Jochem van der Hoff Victoria’04 voor een grotere nederlaag door enkele knappe reddingen.

Selectie Victoria’04: Jochem van der Hoff, Bart van der Hoeven (75: Chris Bruurmijn), Lars de Visser (46: Michael Blok), Oscar Knecht, Osman Ünnu, Jur de Visser (Kars Martin), Jordi de Kimpe, Colin Pleijsier (46: Vincent vd Bogerd), Lars Kortleven (60: Rilgilio Ramsubagh), Roy Meerten, Nailey Girigorie.