WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VICTORIA’04 – BLIJDORP

VLAARDINGEN- Victoria’04 won weliswaar de wedstrijd, maar verzuimde een ruime overwinning te boeken. In Blijdorp trof de thuisclub een goed spelende tegenstander, die niet van plan was zich zo maar naar de slachtbank te laten leiden. In de omschakeling bleken de bezoekers niet ongevaarlijk. Pas in de slotfase wist Victoria’04 de overwinning veilig te stellen.

In de eerste helft toonde Victoria’04 aan, waarom het koploper is. De Vlaardingse formatie was heer en meester en zette Blijdorp vast op eigen helft. Het duurde tot de 20ste minuut, voordat de score werd geopend. De mee opgekomen verdediger Oscar Knecht scoorde uit een hoekschop van dichtbij de 1-0. Kort hierna had hij de tweede treffer kunnen maken, maar zijn keiharde schot ging rakelings over de lat. Blijdorp kwam bij enkele counters gevaarlijk voor het doel van sluitpost Jens Valk, die bekwaam de nul wist vast te houden.

Het spelbeeld in de tweede helft week niet veel af van het eerste bedrijf. Keer op keer zette Victoria’04 een aanval op, die telkens vast liep in de hechte defensie van Blijdorp. De kansjes die dit opleverde, werden op het laatste moment te niet gedaan of door goed ingrijpen door de Rotterdamse achterhoede of door een foutieve eindpass. Victoria’04 moest op een gegeven moment oppassen niet een tegentreffer te incasseren. Tien minuten voor tijd bepaalde Denzel Asmus uit een scrimmage de bevrijdende eindstand op 2-0.

Door het resultaat van de achtervolgende ploegen blijft Victoria’04 met ruime voorsprong koploper.

Opstelling Victoria’04: Jens Valk, Michael Blok, Oscar Knecht, Osman Ünnu, Rémon van Prooijen (80: Roy Meerten), Denzel Asmus (88: Jelle Blankestijn), Jordi de Kimpe, Jur de Visser, Miquel Asmus, Gianluca Been, Nailey Girigorie.

Victoria’04-Blijdorp eindstand 2-0 ( bij rust 1-0)

Doelpunten Victoria’04: Oscar Knecht (1-0), Denzel Asmus (2-0).