Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VESTIA WIL SCHIEDAM VERLATEN

SCHIEDAM- Woningcorporatie Vestia wil weg uit Schiedam en zal alle hondervijfentachtig woningen in de jeneverstad verkopen. Verstia is naast Woonplus (ruim elfduizend woningen) een kleine speler in de sociale verhuur in Schiedam, samen met Habion (honderdtachtig woningen), Mooiland (honderdzevenennegentig woningen), De Woon-plaats (achtenveertig woningen) en Maasdelta (vierentwintig woningen).

Vestia verkeert al geruime tijd in zwaar weer. Zo loopt er een strafrechtelijk onderzoek naar oud-Vestia topman Erik Staal. Hij wordt verdacht van verduistering, witwassen en valsheid in geschrifte. De voormalig Vestia bestuurder heeft onder meer 2,2 miljoen euro weggesluisd uit een stichting die voor sociale huisvesting in Zuid-Afrika zou zorgen. Justitie verdenkt hem er ook van 1,2 miljoen euro achterover te hebben gedrukt. Staal werd in april 2017 al opgepakt na een huiszoeking.

Vorig jaar kregen de financieel topman Marcel de V. (52) van Vestia en financieel adviseur Arjan Greeven (48) respectievelijk drie jaar en twee en half jaar gevangenisstraf. De rechtbank in Rotterdam veroordeelde ze voor fraude, omkoping en witwassen.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *