Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERZOEK OM BIJENHOTELS IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het zou logisch zijn als Schiedam zich aansluit bij een actie van de Provincie waarbij AirbnBees (bijenhotels) worden gegeven aan gemeenten. Dat vindt raadslid Sun van Dijk. Zij is enthousiast over de actie. Van Dijk: ‘ Daarbij krijgen zij ook een educatiepakket van Nederland Zoemt. Zo leren de kinderen meer over het belang van de bij voor de natuur. Van Dijk komt met schriftelijke vragen waarin ze het stadsbestuur van Schiedam verzoekt zich aan te sluiten bij deze actie.

Het aantal bestuivende insecten is de afgelopen 30 jaar in heel Europa met 75% achteruit gegaan. De wilde bijen en andere bestuivende insecten zijn voor 80% verantwoordelijk voor de bestuiving van voedselgewassen en planten.

Van Dijk: “Het is heel goed dat de gemeente Schiedam een bij-vriendelijke gemeente is. Het zou daarom logisch zijn als Schiedam zich ook aansluit bij de actie van de Provincie en de scholen attendeert op deze campagne.”

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *