Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERZOEK INZAGE STUKKEN VERKOOP RECREATIEOORD HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- De Recreanten Advies Raad (RAR) wil de stukken zien waarop de aangekondigde verkoop is gebaseerd van recreatieoord Hoek van Holland, door de gemeente Rotterdam. Zo wil de RAR het onderzoek inzien naar de exploitatiemogelijkheden en de cijfers om het voorgehouden exploitatietekort – volgens de gemeente 350.000 euro per jaar – te onderbouwen.

In het Toeristisch Recreatief Ontwikkel Perspectief wordt gesteld ‘dat het Recreatieoord inclusief camping, toe is aan modernisering’. De mogelijkheden zouden inmiddels zijn onderzocht. Het resultaat van dit onderzoek is niet publiek ter beschikking gesteld of met de RAR besproken, dus vraagt de RAR dit onderzoek ter beschikking te stellen, zodat een constructief overleg kan volgen.

De wet Markt en Overheid staat het niet toe dat de gemeente een exploitatietekort voor haar rekening neemt, maar de wet verplicht niet tot verkoop, meent de RAR. Bovendien is niet onderbouwd dat er structureel, meerjarig, sprake is van een exploitatietekort van 350.000 euro, zoals in het raadsvoorstel wordt gesteld.

De Algemene Voorwaarden Recreatieoord Hoek van Holland 2015 verplicht de gemeente Rotterdam wel om de RAR te informeren over voorgenomen veranderingen, aanpassingen of verbeteringen.

recreatieoordHet advies van de RAR aan de Rotterdamse gemeenteraad luidt dat het niet ‘raadzaam’ is in te stemmen met de voorgenomen verkoop.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *