Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERZET TEGEN SUBSIDIEBELEID ‘SAMEN SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Er moet in Schiedam onderscheid worden gemaakt bij de beoordeling van subsidieaanvragen in het kader van Samen Schiedam tussen grote professionele organisaties, kleine professionele organisaties en vrijwilligersorganisaties. Nog deze maand moet duidelijk worden over dit verzoek van een handvol partijen kan rekenen op steun van de gemeenteraad.

Volgens de Schiedamse Scouting wil de gemeente vanaf 1 januari  de scoutinggroepen hun laatste subsidie (17.500 euro) ontnemen. De vier Schiedamse scoutinggroepen hebben de gemeenteraad daarom begin vorige maand een open brief gestuurd waarin ze aangeven aan te lopen tegen een gewijzigd subsidiesysteem waarbij vooral grote, professionele organisaties, met grote omzetten, als Humanitas, Yets en Dock het bij de beoordeling winnen van vrijwilligersorganisaties.

Wethouder Patricia van Aaken (CDA) heeft al aangegeven dat er nog helemaal niets is besloten over de subsidieaanvragen van de scoutingverenigingen in Schiedam.

1 reactie op “VERZET TEGEN SUBSIDIEBELEID ‘SAMEN SCHIEDAM’

  1. Als we nu álle subsidies eens stopzetten? Ik begrijp niet dat als iemand een hobby begint, hij of zij de behoefte heeft om een ander daarvoor te laten betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *