WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERZET KOOPZONDAGEN KANSLOOS: CU-SGP VLAARDINGEN TELLEN HUN KNOPEN

VLAARDINGEN- De fractie van de CU-SGP in Vlaardingen ondervindt als een van de eerste de directe gevolgen van het werken met een raadsprogramma. De mogelijkheid voor extra lange koopzondagen in Vlaardingen op 23 en 30 december (van 10.00 uur tot 18.00 uur ) stuit op weerstand bij de CU-SGP, maar de mogelijkheden voor de christenen om dit tegen te houden zijn nihil. Zelf constateert de fractie al dat twee van de vijf wethouders niet in dit besluit meegaan: Het gevolg van de nieuwe werkwijze, waarbij wisselende meerderheden de dienst uitmaken in de Vlaardingse politiek. Er is na de gemeenteraadsverkiezingen in maart radiaal gebroken met de uitruil van standpunten en onwrikbare afspraken in een collegeakkoord. Er ligt nu een raadsprogramma, waarin ook de inbreng is verwerkt van de CU-SGP, maar niet als onwrikbaar.

Eerder heeft de CU-SGP al geprobeerd het zogenaamde regenboogakkoord – homobelangen- van tafel te krijgen. Tegenover een vrijwel unanieme gemeenteraad, en geen eigen wethouder in het college, was de fractie kansloos.

De CU-SGP wil zo snel mogelijk af van de nieuwe werkwijze van gemeenteraad en stadsbestuur. In een open brief schrijft de fractie: ‘Raadsbreed wordt geconstateerd dat het werken met het raadsprogramma uiterst moeizaam en traag verloopt. Het verlanglijstje van alle partijen heeft ertoe geleid dat de  begroting voor 2019 nu al een tekort heeft van meer dan 2 miljoen. Dit alles vraagt om een zeer krachtig college, dat zich (pro)actief en verantwoordelijk durft op te stellen. Maar daarin worden ze wel belemmerd, want het werken met een raadsprogramma legt het initiatief bij de raad en degradeert de wethouders slechts tot uitvoerders.’

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *