Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERWARRING ROND ADOPTIE VLAARDINGSE VUILCONTAINERS

VLAARDINGEN- Er is verwarring ontstaan over de proef met de adoptie van vuilcontainers door de inwoners van Vlaardingen. De PvdA signaleert dat er op 1 juli een start moment was voor de werving van vrijwilligers, maar op de gemeentepagina in het huis-aan-huisblad meldt de gemeente dat in het begin van dit jaar zich al mensen gemeld hebben voor de pilot.

De PvdA hoopt dat het toch mogelijk is door te gaan met werven van nieuwe adoptanten, die dan weliswaar niet zullen deelnemen aan de proef, maar wel een bijdrage zullen leveren aan het schoon en leefbaar houden van hun eigen leefomgeving.

Een adoptant houdt samen met de gemeente de plek rondom de container schoon en in de gaten. Een bewoner krijgt daarvoor een pakket met een bezem, schep, handschoenen, knijper en vuilniszakken. Bedoeld om vuil rondom de plek, zoals vuilniszakken of zwerfafval, erin te gooien. Daarnaast krijgen de adoptanten ook een sleutel om storingen te verhelpen en een code waarmee ze een melding kunnen maken, bijvoorbeeld van een kapotte afvalbak of van groot grofvuil naast de container. Hun meldingen worden met voorrang behandeld. 

Het adoptieplan valt samen met het besluit om in heel Vlaardingen een pasjesysteem in te voeren voor ondergrondse vuilcontainers.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “VERWARRING ROND ADOPTIE VLAARDINGSE VUILCONTAINERS

 1. Zijn we weer te besodemietert om die schoonmakers te betalen? Het wordt tijd om onze burgemeester door een vrijwilliger te vervangen.

 2. Dit hoort toch een taak van de gemeente te zijn ? Moet de burger dan iemand die zwerfafval plaatst hem daarop aanspreken , met het risico dat zijn ramen eruit kunnen worden gegooid ? Maar makkelijk hoor , dat afschuif systeem ………..

 3. Ze leren t niet in vlaardingen.
  Ze zijn door schiedam gewaarschuwd om niet aan een pasjes systeem te beginnen daar dit vele malen meer vervuiling en bijplaatsing geeft.
  Maar er wordt niet naar geluisterd.
  Ondanks het gigantische te kort waar vlaardingen mee kampt.
  Ik heb ervaring in schiedam met de pasjes en het klopt idd.’t werkt voor geen meter.
  Stop er mee vlaardingen zonde van het geld.
  Als b en w meer had geluisterd naar de inwoners was het te kort waarschijnlijk vele malen minder geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *