Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VERVOLGING WETHOUDER VLAARDINGEN NIET MOGELIJK’

VLAARDINGEN- Er zal door het huidige Vlaardingse stadsbestuur geen aangifte worden gedaan tegen de wethouder financiën die verantwoordelijk kan worden gehouden voor het huidige financieel wanbeleid. Het zou niet mogelijk zijn om een wethouder strafrechtelijk te vervolgen. Dat krijgt de fractie Boers (fB) te horen in antwoord op hun schriftelijke vragen.

Ook zal het stadsbestuur geen werk maken van het aanvragen van de artikel 12-status voor Vlaardingen. ‘Wij zijn van mening dat wij zelf in staat zijn de financiële problemen op te lossen’, krijgt de fB te horen. En: ‘In dat kader dienen wij dan ook geen aanvraag in om in aanmerking te komen voor een artikel 12-gemeente bij het Ministerie van Binnenlands Zaken . Wij zijn verantwoordelijk voor het dagelijks besturen van de stad en daaronder valt ook het financieel beheer.’

Ondertussen kan de huidig wethouder financiën, Sebastiaan Nieuwland (D66), niet beloven dat het financieel tekort van de gemeente Vlaardingen niet nog verder zal oplopen, wanneer er opnieuw lijken uit de kast komen op het Vlaardingse stadhuis. In de afgelopen maanden werd Nieuwland bij herhaling verrast door financiële tegenvallers die niet waren voorzien en zelfs verborgen gehouden in het verleden. Vlaardingen moet een tekort van 24 miljoen euro zien op te lossen.

Burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) vindt dat Vlaardingen in een existentiële crisis zit van het lokaal bestuur. Het zou een kwestie zijn van pompen of verzuipen. Eenhoorn: “Het staat er heel slecht voor.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “‘VERVOLGING WETHOUDER VLAARDINGEN NIET MOGELIJK’

  1. Het gemeentebestuur denkt het financiële probleem zelf te kunnen oplossen. Nou dat denk ik niet. Ze hebben het zelf veroorzaakt en een dure ingehuurde kracht (€ 30.000,00 ) kon niet vinden waar de problemen lagen!!!
    Dit kan toch niet. Ik zou het voor minder kunnen, maar dan moet je wel alle medewerking van het gehele stadsbestuur krijgen en dat lukt je in Vlaardingen nooit.

  2. Dan heeft de voltallige raad en zeker de financiële mensen volledig zitten slapen. Wie zijn die raadsleden die iedere dag binnen stappen bij de ambtenaren om ff te kletsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *