Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERVOLG STRAFZAAK ROND TOETAKELEN VROUW SCHIEDAM-GROENOORD

SCHIEDAM- De rechters van de Rechtbank Rotterdam buigen zich morgen opnieuw over de zaak van de neergestoken vrouw van 61 jaar, uit de Toon Verheystraat in Schiedam-Groenoord. Morgenochtend moet de 51-jarige Antilliaanse verdachte Angelo E. voor het hekje verschijnen. Door het Openbaar Ministerie (OM) wordt E. ten laste gelegd dat hij op 26 juli vorig jaar de vrouw opzettelijk en met voorbedachten rade van het leven heeft willen beroven.

Een dag na het incident is E. aangehouden in zijn woning in Rotterdam-Zuid.

De avond ervoor werd in Groenoord een vrouw neergestoken en beroofd. De Schiedamse werd toegetakeld met een mes in haar gezicht, hals, nek, borsten en schouders. Ook werden steekwonden vastgesteld aan haar handen en benen. Het slachtoffer verloor veel bloed, maar was aanspreekbaar toen ze werd gevonden op een parkeervak nabij de Eduard van Beinumlaan.

Dader en slachtoffer zouden bekenden van elkaar zijn.

In de gestolen tas van het slachtoffer zaten een aware-knop, een agenda, een bus pepperspray en een of meer armbanden en ringen, samen met een verbandschaar en pennen.

Onmiddellijk na de vondst van het slachtoffer is de directe omgeving uitgekamd door agenten, maar de dader was al gevlogen. Tegelijk werd die avond een sporenonderzoek gestart in het trappenhuis van de flat in de Toon Verheystraat.

In de daarop volgende dagen heeft de politie een getuigenoproep gedaan. Er werd contact gezocht met een vrouw in een witte Nissan Qashqai.

Foto: archief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *