Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERVANGING KADEMUUR GOUDSTEEN MAASSLUIS

MAASSLUIS- Alle Maassluizers zijn vanavond welkom bij de informatiebijeenkomst over het vervangen van de kademuur langs de Goudsteen. De bijeenkomst is in de Monstersche Sluiszaal van Grand Café de Waker aan de Markt, van 19.00 tot 21.00 uur.

De gemeente Maassluis heeft een plan gemaakt om de kademuur langs de Goudsteen te vervangen én te verhogen. In 2012 besloot de gemeente, na onderzoek, de kademuren langs de Vlieten te herstellen. Tegelijkertijd stond het Hoogheemraadschap van Delfland voor de opgave de waterkering te verhogen. In het plan zijn daarom de eisen van het Hoogheemraadschap voor de verhoging meteen meegenomen.

De kademuur is onderdeel van het beschermd stadsgezicht van de binnenstad. In het plan is daarom extra aandacht besteed aan de uitstraling van de kademuur en de inrichting van de openbare ruimte. De openbare ruimte wordt bijvoorbeeld, na vervanging van de kademuur, in dezelfde stijl ingericht als de rest van de binnenstad. Zo blijft de historische uitstraling behouden en vormt de kademuur één geheel met de rest van de binnenstad.

De gemeenteraad heeft op 22 januari ingestemd met het gezamenlijke plan voor de kademuur van de Goudsteen. Voorafgaand aan de verdere voorbereiding en uitvoering, worden omwonenden en andere geïnteresseerden vanavond geïnformeerd over het plan en de voortgang.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Kijk voor meer informatie op www.maassluis.nl/werkinuitvoering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *