Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERVANGING INSTALLATIE KONINGINNEBRUG SCHIEDAM-GORZEN

SCHIEDAM- De slagbomen en de bijbehorende installatie van de Koninginnebrug in Schiedam-Gorzen worden vervangen. In maart start Irado met de werkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden, die naar inschatting ongeveer een week duren, kunnen de mensen die de brug gebruiken vertraging ondervinden.

De nieuwe slagbomen krijgen verlichting en de nieuwe installatie zal in het gebruik en onderhoud een stuk gebruiksvriendelijker zijn dan de huidige.

De huidige installatie stamt uit 1978, de tijd dat brug is gebouwd, maar de oeververbinding tussen de Maas- en de Havendijk is al veel ouder. De Koninginnebrug is een traditionele basculebrug. Een brug met een scharnierende ballastblok, bewegingswerk op het ballastblok en twee rechte heugels.

Met de opkomst van de branderijen, ter vervanging van de Schiedamse haringvisserij rond 1650, begint een periode van welvaart en ontstaan in Schiedam belangrijke openbare werken en bouwwerken, waaronder een nieuwe sluis in de Dam (1779), waarbij de Schie zijn oorspronkelijk beloop terugkrijgt en aanpassing van de Buitensluis (1767) die dan al fungeert als eerste oversteek en brug.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *