Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERVANGEND BUSVERVOER SCHIEDAM-HOEK VAN HOLLAND UIT DE GRATIE

SCHIEDAM- De bussen van het vervangend vervoer rijden deze dagen niet zelden leeg tussen de verschillende stations nu de metro sinds maandag rijdt op de Hoekse Lijn. De RET houdt desondanks het vervangend busvervoer nog in bedrijf tot eind deze maand. Indien er een storing optreedt bij de metro op de Hoekse Lijn kunnen de bussen de reizigersstroom afhandelen.

Wel heeft de RET sinds deze week een aantal lijnen van het vervangend busvervoer uit de dienstregeling geschrapt. De buslijnen 714 en 156 zijn sinds maandag komen te vervallen. Bij lijn 226/726 zijn de extra ritten vervallen.

De dagen van de stampvolle bussen lijken definitief voorbij. Klachten van reizigers gingen de afgelopen jaren over met namen onveilige situaties door de drukte in de stadsbussen en de snelheid waarmee werd gereden. Ook was er onvrede over het gebrek aan bushokjes op sommige punten. In juli waren er ook klachten over hitte in de bussen tijdens de zomerse dagen waarbij de temperaturen enkele dagen opliepen tot 40 graden Celsius.

Ter compensatie van alle ongemakken biedt de RET nog korting op het reizen met de Hoekse Lijn (metro en bus) tot eind deze maand.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “VERVANGEND BUSVERVOER SCHIEDAM-HOEK VAN HOLLAND UIT DE GRATIE

  1. logisch dat bussen leeg vv rijden. metro is toch sneller.
    lijkt mij oersaai voor buschauffeurs met lege bus heen en weer te rijden de hele werkdag.

  2. Keurig dat de RET de bus naast de metro laat rijden. Heel slim. Bij een storing is er direct een alternatief. Waar vind je dat nog?

  3. Ik wilde gebruik maken van dit stukje om alle mensen die ik in de loop vanaf april tot aan nu, bedanken voor jullie gezelligheid, ik vond het fijn om jullie veilig van A naar B te hebben gebracht, ik wens jullie veel plezier met jullie metro, groetjes van buschauffeur Henk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *