Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERVALLEN PANDEN VLAARDINGEN STEEN DES AANSTOOTS

VLAARDINGEN- Het wordt tijd dat het voltallige college van Vlaardingen opstapt. Dat vindt althans de fractie Boers (fB). Steen des aanstoots zijn de vele zwaar vervallen panden in de stad waarvoor de twee raadsleden al jaren aandacht vragen.

Op hun Facebookpagina schrijven de volksvertegenwoordigers: ‘Fractie Boers heeft dik drie maanden terug een zeer concreet voorstel gedaan aan het college, om de vele historische panden die in onze stad al jaren op instorten staan, voor verder verval te beschermen. Binnen twee weken zou het college met een reactie komen, zo werd ons verzekerd. Jullie begrijpen het al: die reactie kwam er niet, ook niet nadat we er sindsdien nog meerdere keren naar hebben gevraagd.’

In november kwam de fB al met een hele reeks schriftelijke vragen over de Sprijpanden aan de Westhavenkade. De fB verzocht het stadsbestuur verduidelijking nadat projectontwikkelaar BPD had aangekondigd over 2 jaar te starten met de aanpak van het complex. De fB betwijfelde of er tegen die tijd nog iets te redden zou zijn van de historische panden.

Voor het spoedig kunnen opknappen van vervallen, historische panden in Vlaardingen kwam de fB in januari met het idee om de gemeente gebruik te laten maken van de wettelijke mogelijkheden die er al jaren zijn met de aanpassingen van de Woningwet: het invoeren van een bestuurlijke boete.

De vervallen panden in de haringstad zorgen nogal eens voor levensgevaarlijke situaties. In juni 2015 stortte de overkapping in van een deel van de Touwbaan ter hoogte van de Steenplaats, omdat de stalen spanten daar de betonnen dakconstructie niet meer konden dragen.

Een jaar later (op 29 mei 2016) is het raak op de Hoogstraat. Het dak van het Leskipand stort in. Horecapubliek hoorde hoe rond 20.25 uur het dak achter het pand naar beneden kwam.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “VERVALLEN PANDEN VLAARDINGEN STEEN DES AANSTOOTS

  1. Volgens mij gaan gebouwen Bram Sprij (Museumkwartier) ook weg. Daarna zou die hele buurt (Rivierzone) , Touwbaan, Parallelweg (Hoogvliet en appartementen) e.a. nu veranderd worden..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *