RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERTROUWEN IN VRIJWILLIGERSBELEID FRANKELANDGROEP SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het gemeentebestuur van Schiedam gelooft in de Frankelandgroep wanneer deze zorgorganisatie voor ouderen laat weten mogelijkheden te zien om het werk voor vrijwillige chauffeurs aantrekkelijker te maken. Dat meldt het Schiedamse stadsbestuur in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad.

Afgelopen november liet de Frankelandgroep nog weten dat de rek van vrijwilligers er uit is wanneer het gaat om het doelgroepenvervoer. De organisatie draait een eigen vervoersdienst op onbetaalde medewerkers die cliënten vervoeren tussen thuis en de dagbesteding aan de Nieuwe Haven. Ook halen en brengen de onbezoldigde chauffeurs bewoners van en naar het ziekenhuis, zwembad, de fysiotherapeut en de vakantievilla in Rockanje, of naar hun uitje (bijvoorbeeld naar de dierentuin).

2 reacties op “VERTROUWEN IN VRIJWILLIGERSBELEID FRANKELANDGROEP SCHIEDAM

  1. Vrijwilligers zitten op de plek van andermans baantje. De betaalde chauffeurs in de WW, vrijwilligers op het busje. Wat een besparing. Wie betaalt die WW én die UWV knakkers die de WW knakkers achter den broek dienen te zitten? Zet gewoon weer betaalde mensen op die busjes. Dan kan het UWV in de WW. Wordt het niet eens tijd om de burgemeester voor een vrijwilliger te vervangen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.