Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERTREKKEND D66-WETHOUDER VLAARDINGEN KAN AANBLIJVEN

VLAARDINGEN- De vertrekkend wethouder Sebastiaan Nieuwland (D66) laat zich niet zien tijdens de extra raadsvergadering over zijn opstappen per 16 september. Antwoorden op vragen vanuit de Vlaardingse gemeenteraad komen van wethouder Bart Bikkers (VVD) en de burgemeester. Vooral de fractie Boers (fB) heeft geen goed woord over voor de hele situatie. Een poging van het AOV om Nieuwland per direct op te laten stappen krijgt geen meerderheid.

Nieuwland houdt tot september de portefeuille financiën, op het moment waarop Vlaardingen kampt met een miljoenentekort. En er is geen enkele garantie dat het (geschat) tekort van 24 miljoen euro tot die tijd niet verder zal oplopen. Bikkers: “De vraag is komen er nog lijken uit de kast? Dat zal voor ons als college dan ook een verrassing zijn. Ik ben er van overtuigd dat ook de heer Nieuwland vol overgave zich inzet voor de stad. Wat mij betreft ook tot het moment dat hij burgemeester zal worden in die prachtige gemeente die Uitgeest heet.”

Ron Boers (fB) vindt het voortijdig vertrek van Nieuwland een voorbeeld van een gebrek aan loyaliteit en integriteit. Boers: “Je zou inmiddels bijna gaan denken dat liegen een voorwaarde is die de gemeente Vlaardingen stelt als je in een college wilt komen…” Namens zijn fractie somt Boers op: “Wethouder Hoogendijk verzweeg dat hij een pand onderverhuurde aan Roemenen. De vorige burgemeester, die van

‘ De vorige burgemeester, die van liegen zo’n beetje haar beroep had gemaakt…’
liegen zo’n beetje haar beroep had gemaakt, werd de laan uitgestuurd. Eerder al stapte Arnout Hoekstra van de SP op, zogenaamd omdat de stad onbestuurbaar zou zijn, maar stiekem bleek hij al lang bezig om SP-lijsttrekker voor de Europese Unie te worden. Hij liet de gemeente financieel meer dan gezond achter, en kreeg de ene na de andere veer daar waar de zon niet schijnt. Maar de inkt van zijn ontslagbrief was nog niet droog, of de financiële situatie bleek ineens toch dramatisch slecht te zijn. Sindsdien zijn de tekorten alleen maar verder opgelopen: van 5, via 8, 12½, 15, 18 en 21, naar ik geloof 23½ miljoen, al lijkt niemand nog met zekerheid te kunnen zeggen hoe groot het tekort nou precies is, maar voorlopig in ieder geval ergens tussen de 20 en 30 miljoen.”

Over de exacte omvang van het miljoentekort wordt al weken geen mededing gedaan door het stadsbestuur. Ook niet tijdens de extra raadsvergadering. Verantwoordelijk wethouder Nieuwland laat de woordvoering over aan collega Bikkers. Burgemeester Bas Eenhoorn (VVD): “Waar is de heer Nieuwland eigenlijk zelf? Ja, die is er natuurlijk, maar het college heeft besloten dat de antwoorden via de heer Bikkers gaan. Dat is denk ik prima. Voor een persoonlijk verhoor moet u hier voor op de Markt zijn, onder een parasol.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *