Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERTREK STRANDZESDAAGSE HOEK VAN HOLLAND

In 1959 is de geestelijke vader, Henk Horsman, er voor het eerst op uitgetrokken met zevenendertig enthousiaste deelnemers. De tocht liep toen nog van Den Helder naar Hoek van Holland. Na een aantal jaren tegen de wind in te zijn gelopen is besloten om de tocht om te draaien. De Strand6Daagse is een geheel verzorgde zesdaagse zelfstandige  recreatieve wandelkampeertocht langs het strand van Hoek van Holland naar Den Helder.
In 1959 is de geestelijke vader, Henk Horsman, er voor het eerst op uitgetrokken met zevenendertig enthousiaste deelnemers. De tocht liep toen nog van Den Helder naar Hoek van Holland. Na een aantal jaren tegen de wind in te zijn gelopen is besloten om de tocht om te draaien.
De Strand6Daagse is een geheel verzorgde zesdaagse zelfstandige recreatieve wandelkampeertocht langs het strand van Hoek van Holland naar Den Helder.
HOEK VAN HOLLAND- In alle vroegte hebben de eerste wandelaars zich vanmorgen gemeld bij de rode dubbeldekker van de StrandzesDaagse 2016 in Hoek van Holland. De bus fungeert als het vertrekpunt van de 58e editie van de wandeltocht naar Den Helder.

Tot uiterlijk 10.00 uur mogen deelnemers verschijnen aan de start bij de Badweg. Officieel sluiten de twee loketten van de organisatie daarna, maar in de praktijk mogen ook de laatste aanmelders rond 11.00 uur alsnog te voet naar Wassenaar.

De kilo’s aan bagage van alle deelnemers wordt met busjes vervoerd. Het moet volgens de organisatie ‘wel leuk blijven’, want daar draait het allemaal om, een zesdaagse kampeer- en wandeltocht langs de Hollandse kustlijn.

Maandag lopen de deelnemers vanuit Hoek naar Wassenaar. Uiterlijk 19.00 uur moeten ook de laatste wandelaars daar binnen zijn. Omdat tot die tijd de warme maaltijd wordt geserveerd.

1 reactie op “VERTREK STRANDZESDAAGSE HOEK VAN HOLLAND

  1. Sommige harten bloeden door memories. Opa Henk. Ave, vrienden, vriendinnen van de str6daagse. Misschien nog eens als ik negentig ben? Maar reken er niet op. Wel zit alles er nog op en an, maar jullie zullen het ook moeten meemaken, ouwer, maar niet gauwer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *