Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERTREK DIRECTEUR JENEVERMUSEUM SCHIEDAM

SCHIEDAM- Marjolein Beumer vertrek als directeur bij het Nationaal Jenevermuseum Schiedam.

Het museum slaat een nieuwe koers in. Vanaf 1 januari 2021 werkt het museum toe naar het 750-jarig bestaan van Schiedam in 2025. Voor deze nieuwe beleidsperiode gaat het bestuur van het Jenevermuseum op zoek naar een nieuwe directeur.

De afgelopen jaren stonden in het teken van de herinrichting van de museummolen De Walvisch en het Jenevermuseum. Nu staat het Nationaal Jenevermuseum Schiedam aan de vooravond van een nieuw meerjarenbeleidsplan. Een nieuwe directeur gaat dit beleidsplan 2021-2025 samen met alle belanghebbenden ontwikkelen.

De huidige directeur, Marjolein Beumer, heeft met veel passie en energie de afgelopen jaren het ‘masterplan’ gerealiseerd. “Deze vijf jaren waren tropenjaren”, aldus Beumer. “Een herinrichting van één museum neemt normaliter zeker vier jaar in beslag. Wij hebben nu twee musea tegelijkertijd een hedendaagse uitstraling gegeven. Het was pompen of verzuipen omdat de musea echt snel een opknapbeurt nodig hadden. En het aantal museumbezoekers moest snel gaan stijgen om te kunnen overleven.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *